Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2022

Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2022

24 februari 2022 0 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2022 is het artikel wat jullie vandaag lezen. Ik deel deze maand wederom met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2022

Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2022

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2022. Hoeveel spaarde ik en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. Januari is alweer bijna voorbij. Dus inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 1051,- euro. Een prima bedrag weer als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Vandaag mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 100 euro. Deze heeft een tijdje stil gestaan, maar sinds vorige maand spaar ik hier weer voor. En dat voelt goed!

Voor beleggen reserveerde ik deze maand ook geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier tijdelijk helemaal mee gestopt ben.

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier 180 euro voor. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen. Deze maand was het iets meer omdat ik een bonus van mijn werk ontvangen had.

Voor de aankopen rekening spaarde ik deze maand 440 euro. Sommige spullen gaan dit jaar gekocht worden, andere spullen nog niet. Ik wil stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen. Binnenkort moet ik van deze spaarrekening mijn extra (logeer)bed betalen, dus dan zal deze flink gaan slinken.

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Dat is voorlopig 10 euro per maand. Ik spaar nu rustig verder, want een mooi begin is het halve werk, maar dit bedrag is nog niet het einddoel. Binnenkort krijgt deze spaarrekening een lekkere boost. Hoe dat in elkaar zit, vertel ik nog een keer apart in een ander artikel.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 150 euro per maand op deze spaarrekening. Ook deze maand zette ik dat bedrag weer netjes op de spaarrekening. Want onderhoud van je auto pauzeer je ook niet.

Wisselend

Eenmalig zette ik deze maand 1 euro op de cursussen spaarrekening. Dit is onder anderen voor een cursus waarin je vloeiend Spaans leert spreken! En ook voor andere cursussen die ik na mijn contract bij de post eventueel wil gaan volgen.

Daarnaast zette ik ook alvast 40 euro op de Uitjes spaarrekening. Vanaf nu spaar ik hier maandelijks geld voor. Eigenlijk wil ik hiervoor 50 euro per maand sparen, maar dat lukte deze maand nét niet. Maar wie weet lukt het mij wel om volgende maand 60 euro te sparen, zodat het gemiddelde weer 50 euro per maand is.

Tot slot alvast een start met een groot bedrag reserveren voor de tandarts. Deze maand reserveerde ik 130 euro voor dit doel. Daarmee is dit doel deze maand behaald, dus deze kan ik een vinkje geven! En dat is weer een lekker gevoel!

Ik ga nu de laatste maanden in van mijn contract bij de post, dus ik ben nu bezig eerst het een en ander voor mezelf goed regelen, zodat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. Ik ben nu eerst bezig met mijn spaarlijstje (kleine spaardoelen) af te werken. En dat begint al aardig de goede kant op te gaan.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in Februari? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2022