Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2021

25 januari 2021 0 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie meer over mijn Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2021. Want ik spaarde deze maand echt een gigantisch bedrag. Ik vertel jullie waar ik dat allemaal neerzette.

Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2021

Vandaag vertel ik jullie meer over mijn Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2021. Want inmiddels is het salaris alweer gestort. Nieuw jaar, nieuwe kansen, want ik begon het jaar goed door echt een heel groot bedrag te sparen/ reserveren, in totaal namelijk 1830,75 euro.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Daar kwam deze maand weer 100 euro bij. Voor mij behoort dit inmiddels tot mijn vaste ‘lasten’. Maar officieel is het gespaard geld, dus daarom blijf ik dit maandelijks delen. Soms verander ik nog wel eens van maandbedrag.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 100 euro. Ook beleggen reken ik inmiddels tot mijn vaste lasten, op dit moment is dit 100 euro per maand.

Ook zette ik 250 euro weg om te investeren. Ook dit bedrag is een van de bedragen die ik inmiddels tot mijn vaste lasten reken. Dit bedrag is maandelijks een vast bedrag, wat in de toekomst wellicht nog opgehoogd gaat worden. Maar voor nu is het goed zo.

Sinds dit jaar is er een nieuwe spaarrekening bij gekomen namelijk  de ‘Aankopen’ spaarrekening, hierop ga ik sparen voor diverse aankopen. zoals een tweede boxspring voor in de logeerkamer, hier zal ik soms zelf slapen en een goed bed is van belang voor mijn rug. Een nieuwe laptop, nieuwe telefoon én een extra/ nieuwe kast. Deze spullen hoeven niet allemaal dit jaar gekocht te worden, maar ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen. Daarom reserveer ik hier vanaf nu 150 euro per maand voor. De eerste 150 euro staat nu op de spaarrekening!

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening een klein beetje aan. Hier zette ik 10 euro op. Voorlopig zal dit even een laag vast bedrag zijn. Later wordt het weer wisselend.

Vanaf dit jaar ga ik ook weer maandelijks sparen voor de verbouwing. Deze maand was dat 265 euro. Dit bedrag heb ik bewust omlaag gebracht, omdat ik eerst wat andere losse doelen wil behalen. Later kan dit bedrag altijd weer omhoog. Maar ik had teveel losse doelen naar mijn zin die anders lastiger te behalen zijn. Vandaar mijn keuze om dit bedrag even aan te passen.

Tot slot zette ik ook alvast een heel groot bedrag weg voor een voor mij heel belangrijk doel, namelijk mijn achternaam wijziging. Deze maand zette ik hier 955,75 euro voor weg. Dit kwam mede door een grote gift van mijn tante a 500 euro en een kleine gift van mijn oma a 50 euro. Hierdoor is deel 1 van dit doel behaald; namelijk de geboorteakte betalen (is al gedaan), Justis betalen als de rekening komt (komt binnenkort) en tot slot een nieuw paspoort en een nieuw rijbewijs aanvragen als de nieuwe achternaam officieel verwerkt is.
Daarna is er nog een deel 2, namelijk diploma’s vervangen, ook dat kost weer geld. Ik verwacht dat ik volgende maand deel 2 ook compleet heb.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in januari? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2021