Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2022

Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2022

22 januari 2022 0 Door Marìs

Vandaag lees je mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2022. Het nieuwe jaar is begonnen, en dat zit vól met nieuwe kansen! Ook dit jaar blijf ik met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen.

Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2022

Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2022

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2022. Hoeveel spaarde ik en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. November is alweer bijna voorbij. Dus inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 1081,02 euro. Een prima start van het nieuwe jaar als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 100 euro. Deze heeft een tijdje stil gestaan, maar sinds deze maand spaar ik hier weer voor. En dat voelt goed!

Voor beleggen reserveerde ik deze maand ook geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier tijdelijk helemaal mee gestopt ben.

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier 100 euro voor. Nog niet zo heel veel dus. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen.

Voor de aankopen rekening spaarde ik deze maand niks. Sommige spullen gaan dit jaar gekocht worden, anderen niet. Ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 150 euro per maand op deze spaarrekening. Ook deze maand zette ik dat bedrag weer netjes op de spaarrekening. Want onderhoud van je auto pauzeer je ook niet.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Dat is voorlopig 10 euro per maand. Vorige maand kwam ik precies op 2000 euro uit. Een mooi rond getal en ook is dit de eerste keer dat ik zoveel geld op mijn buffer spaarrekening heb staan. Ik spaar nu rustig verder, want een mooi begin is het halve werk, maar dit bedrag is nog niet het einddoel.

Eenmalig zette ik deze maand 501 euro op de cursussen spaarrekening. Dit is onder anderen voor een cursus waarin je vloeiend Spaans leert spreken! En ook voor andere cursussen die ik na mijn contract bij de post eventueel wil gaan volgen.

Daarnaast zette ik ook alvast 150 euro op de Uitjes spaarrekening, ik wil hier alvast een mooi startbedrag op hebben staan voor als we straks weer alles mogen. Dus dit behoort bij mijn lijstje met kleine doelen die ik eerst wil behalen voordat mijn contract afloopt.

Ook zette ik 0,02 cent weg voor extra aflossen, het doel wat soms even weg is en waar soms weer wat bij komt, maar nooit heel veel, omdat ik nog teveel andere doelen heb, maar waar ik toch alvast een kleine start mee wil maken.

Tot slot alvast een start met een groot bedrag reserveren voor de tandarts. Deze maand reserveerde ik 70 euro voor dit doel.

Ik ga nu de laatste maanden in van mijn contract bij de post, dus ik ben nu bezig eerst het een en ander voor mezelf goed regelen, zodat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. Ik ben nu eerst bezig met mijn spaarlijstje (kleine spaardoelen) af te werken.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in November? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Januari 2022