Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2020

24 juli 2020 2 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2020. Deze maand deel ik natuurlijk weer hoe het met mijn spaarplannen gaat. De bedragen die op dit moment op mijn spaarrekeningen staan.

Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2020. Toen ik in mei een auto kocht, veranderde mijn spaarplan ineens compleet. Ik was zo lekker bezig, maar toen moest die auto betaald worden, dus ben ik weer opnieuw begonnen! Deze maand betaalde ik het tweede deel (van de 4) terug aan mijn moeder die ik leende om de auto te kopen. Nog 2 maanden te gaan en dan heeft zij al haar geld terug. Daarna kan ik weer mijn eigen spaarrekeningen gaan aanvullen. Daar heb ik nu alweer heel veel zin in!

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie spaarrekening. Daar kwam deze maand weer 100 euro bij. Mijn standaard maandbedrag. Dit blijf ik gewoon maandelijks doen. Voor mij behoort dit inmiddels tot mijn vaste ‘lasten’.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 75 euro, weer een klein beetje minder dan vorige maand. Maar dat kon, omdat er nog wat geld in mijn account stond. Mijn dividend is bijvoorbeeld ook weer in mijn account gestort. Ook beleggen reken ik inmiddels tot mijn vaste lasten, wel met op dit moment een nu nog wisselend bedrag. Dit omdat ik minimaal 1 aandeel wil kunnen kopen per maand.

Ook zette ik weer 100 euro weg om te investeren. Ook dit bedrag is een van de bedragen die ik inmiddels tot mijn vaste lasten reken. Dit bedrag is maandelijks een vast bedrag.

Wisselend

Deze maand betaalde ik dus voor de tweede keer een bedrag terug aan mijn moeder wat ik in mei leende om mijn eerste auto te kunnen kopen. Deze maand betaalde ik 680 euro terug. Nog 1310 euro te gaan! Dat begint alweer ergens op de lijken! Ik ben nu gewoon op de helft met terugbetalen en dat voelt wel heel erg fijn. Hoe eerder ik hier vanaf ben hoe beter!

Ook zette ik een bedrag terug van 50 euro op de spaarrekening waar ik onder anderen geld heb staan voor de tandarts. Dit omdat ik een controle gehad heb en in juli terug moet om een lekkende vulling te laten repareren. Ook heb ik foto’s laten maken, omdat dat weer moest gebeuren, dus de rekening zal best aan de ‘hoge’ kant zijn. Daarom zette ik dus deze maand mooi alvast voor de tweede keer 50 euro weg.

Nieuw in dit rijtje is mijn auto spaarrekening. Hierop ga ik sparen voor onderhoud, rekeningen die dat met zich mee brengt, de aankoop van winterbanden en de aanschaf van een vervangende/ nieuwe (2e hands) auto. Deze maand bleef er niet zoveel geld over, dus ik zette maar 40 euro weg hiervoor. Dit bedrag is nu nog wisselend, maar zodra ik overal het geld terug gezet heb voor de aankoop van mijn auto, zal dit een vast hoog bedrag worden. Voor nu zet ik weg wat op dit moment per maand zo uit komt. Want terugbetalen gaat voor en de auto is nu gewoon prima in orde.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in juli? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2020