Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2021

25 juli 2021 4 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie; Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2021. Wat deed ik deze maand met mijn spaargeld en hoeveel geld reserveerde ik voor welke doelen? Dat lees je vandaag!

Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2021

Jullie lezen mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2021. Ook de maand juli is alweer bijna voorbij. Waar juni eeuwen leek te duren, vloog juli juist weer voorbij. Inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 1343,53 euro. Een klein beetje meer dan normaal, want er zat 100 euro extra van mijn oma bij.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Deze staat tijdelijk even stil. Daarom spaarde ik hiervoor deze keer geen geld. Vanaf begin 2022 zal ik daar weer mee starten.

Voor beleggen reserveerde ik deze ook geen geld. Dat staat ook tijdelijk even stil. In januari 2022 ga ik weer maandelijks beleggen, is nu de planning.

Verder zette ik deze keer wel eenmalig 100 euro weg om te investeren, omdat ik extra geld ontving van mijn oma. Ook dit wil ik vanaf begin volgend jaar weer verder gaan oppakken.

Sinds begin dit jaar is er een nieuwe spaarrekening bij gekomen namelijk de ‘Aankopen’ spaarrekening, hierop ga ik sparen voor diverse aankopen. Zoals bijvoorbeeld een tweede boxspring voor in de logeerkamer. Hier zal ik soms zelf slapen en een goed bed is van belang voor mijn rug. Ook spaar ik op deze rekening voor; Een nieuwe laptop, nieuwe telefoon én een extra/ nieuwe kast.

Deze spullen hoeven niet allemaal dit jaar gekocht te worden, maar ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen. Daarom reserveer ik hier maandelijks 150 euro voor. Behalve deze maand. Ook dit stopt tijdelijk eventjes.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 150 euro per maand op deze spaarrekening. Ook deze maand zette ik dat bedrag weer netjes op de spaarrekening.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Vanaf deze maand is dat 10 euro per maand geworden. Voorlopig.

Vanaf dit jaar spaar ik ook weer maandelijks voor de verbouwing. Deze maand was dat 1075 euro. Ook dit bedrag kan elke maand weer verschillen, want mijn inkomsten verschillen ook elke maand. Het grappige is dat het bedrag deze keer precies hetzelfde is als vorige maand! Dus dat is op dit moment ook weer lekker voor de tuin! In september worden mijn voor- en achtertuin eindelijk gerenoveerd/ opgeknapt.

Ook zette ik ook een heel klein bedrag weg om uiteindelijk weer extra mee te gaan aflossen. Dit doe ik door bedragen af te ronden. Deze maand was het daarom in totaal 5,03 euro. Dit zullen pas weer grotere bedragen gaan worden als de verbouwing afgerond is.

Tot slot zette ik deze maand 3,50 euro weg voor cursussen. Momenteel doe ik dit met kleine bedragen, omdat de tuin betalen op nummer 1 staat. Later zal ik grotere bedragen op deze rekening gaan zetten.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in Juli? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2021