Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2020

27 juni 2020 4 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2020. Deze maand deel ik natuurlijk weer hoe het met mijn spaarplannen gaat. De bedragen die op dit moment op mijn spaarrekeningen staan.

Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2020. Toen ik vorige maand een auto kocht, veranderde mijn spaarplan ineens compleet. Ik was zo lekker bezig, maar toen moest die auto betaald worden, dus begin ik nu weer opnieuw! Deze maand betaalde ik het eerste restje terug aan mijn moeder die ik leende om de auto te kopen. Nog 3 maanden te gaan en dan heeft zij al haar geld terug. Daarna kan ik weer mijn eigen spaarrekeningen gaan aanvullen.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie spaarrekening. Daar kwam deze maand weer 100 euro bij. Mijn standaard maandbedrag. Dit blijf ik gewoon maandelijks doen. Voor mij behoort dit inmiddels tot mijn vaste ‘lasten’. Inmiddels staat nu het bedrag op mijn spaarrekening van 100 euro plus het bedrag voor de restant betaling van mijn vakantie van deze herfst. Mits het doorgaat.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 80 euro, want dat was wel nodig aangezien de prijs weer in zo verre gestegen was, dat 75 euro net even te weinig was. Wel wordt binnenkort mijn dividend weer uitbetaald, dus dat is fijn. Dan komt er 1,70 euro bij in mijn account. Ook beleggen reken ik inmiddels tot mijn vaste lasten, wel met wisselend bedrag. Dit omdat ik minimaal 1 aandeel wil kunnen kopen per maand.

Ook zette ik weer 100 euro weg om te investeren. Ook dit bedrag is een van de bedragen die ik inmiddels tot mijn vaste lasten reken. Dit bedrag is maandelijks een vast bedrag.

Wisselend

Deze maand betaalde ik dus voor het eerst een bedrag terug aan mijn moeder wat ik vorige maand leende om mijn eerste auto te kunnen kopen. Op het laatst ontving ik nog een uitbetaling dus kon ik nog 10 euro meer terugbetalen dan ik verwacht had. Deze maand betaalde ik 710 euro terug. Nog 1990 euro te gaan!

Ook zette ik een bedrag terug van 50 euro op de spaarrekening waar ik onder anderen geld heb staan voor de tandarts. Dit omdat ik een controle gehad heb en in juli terug moet om een lekkende vulling te laten repareren. Ook heb ik foto’s laten maken, omdat dat weer moest gebeuren, dus de rekening zal best aan de ‘hoge’ kant zijn. Daarom zette ik dus deze maand mooi alvast 50 euro weg. Dan kan ik volgende maand weer een bedrag wegzetten en direct de rekening betalen.

Nieuw in dit rijtje is mijn auto spaarrekening. Hierop ga ik sparen voor onderhoud, rekeningen die dat met zich mee brengt, de aankoop van winterbanden en de aanschaf van een vervangende/ nieuwe (2e hands) auto. Deze maand bleef er niet zoveel geld over, dus ik zette maar 40 euro weg hiervoor. Dit bedrag is nu nog wisselend, maar zodra ik overal het geld terug gezet heb voor de aankoop van mijn auto, zal dit een vast hoog bedrag worden. Voor nu zet ik weg wat op dit moment per maand zo uit komt. Want terugbetalen gaat voor en de auto is nu gewoon prima in orde.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in juni? En voor welk doel was dat?