Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2021

23 juni 2021 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie; Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2021. Wat deed ik deze maand met mijn spaargeld en hoeveel geld reserveerde ik voor welke doelen? Dat lees je vandaag!

Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2021

Jullie lezen mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2021. Ook de maand juni is eindelijk bijna voorbij. Omdat ik met smart wacht tot het juli is, lijkt deze maand eeuwig te duren. Maar inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand neer zette. Deze maand spaarde ik in totaal 1243,18, euro. Een stukje meer dan normaal, want mijn resultaat afhankelijke uitkering zat bij mijn salaris!

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Deze staat tijdelijk even stil. Daarom spaarde ik hiervoor deze keer geen geld. Vanaf begin 2022 zal ik daar weer mee starten.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 5 euro, zodat ik 1 aankoop kan doen met het geld wat nog in de vrije ruimte staat als mijn dividend erbij komt. Verder staat ook dat tijdelijk even stil. In januari 2022 ga ik weer maandelijks beleggen, is nu de planning.

Verder zette ik ook even niks weg om te investeren. Ook dit wil ik vanaf begin volgend jaar weer gaan oppakken.

Sinds begin dit jaar is er een nieuwe spaarrekening bij gekomen namelijk  de ‘Aankopen’ spaarrekening, hierop ga ik sparen voor diverse aankopen. Zoals bijvoorbeeld een tweede boxspring voor in de logeerkamer. Hier zal ik soms zelf slapen en een goed bed is van belang voor mijn rug. Ook spaar ik op deze rekening voor; Een nieuwe laptop, nieuwe telefoon én een extra/ nieuwe kast. Deze spullen hoeven niet allemaal dit jaar gekocht te worden, maar ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen.

Daarom reserveer ik hier maandelijks 150 euro voor. Behalve deze maand. Ook dit stopt tijdelijk eventjes.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 150 euro per maand op deze spaarrekening.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Vanaf deze maand is dat 10 euro per maand geworden. Voorlopig.

Vanaf dit jaar spaar ik ook weer maandelijks voor de verbouwing. Deze maand was dat 1075 euro. Ook dit bedrag kan elke maand weer verschillen, want mijn inkomsten verschillen ook elke maand. Vanaf nu zullen dit grote bedragen zijn, want de tuin renovatie moet dit najaar betaald worden.

Tot slot zette ik ook een heel klein bedrag weg om uiteindelijk weer extra mee te gaan aflossen. Dit doe ik door bedragen af te ronden. Deze maand was het daarom in totaal 3,18 euro. Dit zullen pas weer grotere bedragen gaan worden als de verbouwing afgerond is.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in Juni? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2021