Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2021

25 maart 2021 0 Door Marìs

Ik deel vandaag; Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2021‘ met jullie. Hierin vertel ik jullie wat ik deze maand deed met mijn spaargeld/ hoeveel ik reserveerde.

Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2021

Vandaag deel ik met jullie het artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2021. Ook de maand maart is echt omgevlogen. Dus is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand neer zette. Deze maand spaarde ik in totaal maar liefst 1076 euro.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Daar kwam deze maand weer 100 euro bij. Voor mij behoort dit inmiddels tot mijn vaste ‘lasten’. Maar officieel is het gespaard geld, dus daarom blijf ik dit maandelijks delen. Soms verander ik nog wel eens van maandbedrag.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 100 euro. Ook beleggen reken ik inmiddels tot mijn vaste lasten, op dit moment is dit 100 euro per maand.

Verder zette ik 250 euro weg om te investeren. Ook dit bedrag is een van de bedragen die ik inmiddels tot mijn vaste lasten reken. Dit bedrag is maandelijks een vast bedrag, wat in de toekomst wellicht nog opgehoogd gaat worden. Maar voor nu is het goed zo.

Sinds begin dit jaar is er een nieuwe spaarrekening bij gekomen namelijk  de ‘Aankopen’ spaarrekening, hierop ga ik sparen voor diverse aankopen. Zoals bijvoorbeeld een tweede boxspring voor in de logeerkamer. Hier zal ik soms zelf slapen en een goed bed is van belang voor mijn rug. Ook spaar ik op deze rekening voor; Een nieuwe laptop, nieuwe telefoon én een extra/ nieuwe kast. Deze spullen hoeven niet allemaal dit jaar gekocht te worden, maar ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen. Daarom reserveer ik hier maandelijks 150 euro voor. Deze maand ging daar wel iets extra’s naartoe, waardoor het 226 euro werd.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 100 euro per maand op deze spaarrekening.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening een klein beetje aan. Hier zette ik 100 euro op.

Vanaf dit jaar ga ik ook weer maandelijks sparen voor de verbouwing. Deze maand was dat 200 euro. Ook dit bedrag kan elke maand weer verschillen, want mijn inkomsten verschillen ook elke maand.

Tot slot zette ik ook een heel klein bedrag weg om uiteindelijk weer extra mee te gaan aflossen. Dit doe ik door bedragen af te ronden. Deze maand was het daarom in totaal 1,23 euro. Dit zullen pas weer grotere bedragen gaan worden als de verbouwing afgerond is.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in Maart? En voor welk doel was dat?