Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2022

Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2022

24 maart 2022 0 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2022 is het artikel wat jullie vandaag lezen. Ik deel deze maand wederom met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2022

Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2022

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2022. Hoeveel spaarde ik en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. Maart is alweer bijna voorbij. Dus inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 1240,- euro. Een heel lekker bedrag weer als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Vandaag mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 100 euro. Deze heeft een tijdje stil gestaan, maar sinds januari spaar ik hier weer voor. En dat voelt goed!

Voor beleggen reserveerde ik deze maand ook geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier tijdelijk helemaal mee gestopt ben.

Voor de aankopen rekening spaarde ik deze maand 570 euro. Sommige spullen gaan dit jaar gekocht worden, andere spullen nog niet. Ik wil stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen. Binnenkort moet ik van deze spaarrekening mijn extra (logeer)bed betalen, dus dan zal deze flink gaan slinken.

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Dat is voorlopig 10 euro per maand. Ik spaar nu rustig verder, want een mooi begin is het halve werk, maar dit bedrag is nog niet het einddoel. Binnenkort krijgt deze spaarrekening een lekkere boost. Hoe dat in elkaar zit, vertel ik nog een keer apart in een ander artikel.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 150 euro per maand op deze spaarrekening. Ook deze maand zette ik dat bedrag weer netjes op de spaarrekening. Want onderhoud van je auto pauzeer je ook niet.

Wisselend

Daarnaast zette ik ook alvast 60 euro op de Uitjes spaarrekening. Vanaf nu spaar ik hier maandelijks geld voor. Eigenlijk wil ik hiervoor 70 euro per maand sparen, maar dat lukte deze maand nét niet. Vanaf volgende maand komt daar sowieso verandering in en wordt het permanent 70 euro per maand.

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier 350 euro voor. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen. Deze maand was het iets meer omdat er plotseling een crowdfunding project in zijn geheel werd afgelost.

Ik ga nu de laatste maanden in van mijn contract bij de post, dus ik ben nu bezig eerst het een en ander voor mezelf goed regelen, zodat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. Ik ben nu eerst bezig met mijn spaarlijstje (kleine spaardoelen) af te werken. En dat begint al aardig de goede kant op te gaan. Volgende maand kan ik daar bijna alle doelen van afronden.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in Maart? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Maart 2022