Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2020

24 mei 2020 3 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2020. Ook deze maand deel ik weer met jullie hoe het gaat met mijn spaarplannen op dit moment. En wat er op dit moment (vrijdag 22 mei) op mijn spaarrekeningen staat. Ter verduidelijking; dit is dus de situatie vóórdat mijn gekochte auto betaald moet worden.

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2020. In vergelijking met de vorige maand is mijn spaarplan nu weer compleet veranderd, want er moet straks een auto betaald worden. Hiervoor leen ik deels geld van mijn moeder én ik trek al mijn eigen spaarrekeningen leeg. Het heeft dus vanaf volgende maand prioriteit dat eerst mijn moeder terugbetaald word en daarna vul ik eerst weer al mijn eigen spaarrekeningen aan tot de bedragen die er nu op dit moment op staan. Over deze bedragen komt nog een apart artikel online.

Leestip: Auto gekocht!

Om te beginnen de vakantie spaarrekening. Daar zette ik deze maand 750 euro op weg. Ik had namelijk al besloten dat daar in mei (van mijn vakantiegeld, en uiteindelijk dus ook een deel van de overuren) 650 euro extra naartoe zou gaan. Hierdoor kwam ik uit op een totaalbedrag van 1100 euro plus het restant van de reissom die nog betaald moet. Die 100 euro was mijn gewone maandelijkse spaarbedrag.

Voor beleggen reserveerde ik 75 euro die ik direct in mijn beleggingsaccount stortte. Daar had ik ook nog wat geld over van de vorige keer, dus ik kan weer mijn maandelijkse aankoop gaan uitvoeren.

In het investeringspotje ging er deze maand 320 euro bij. Dat bestond uit eenmalig 120 euro extra, naast mijn vaste maandbedrag van 100 euro. Ook ging er nog een keer 100 euro extra naartoe omdat ik het begin dit jaar 1 maand overgeslagen had.

4,57 euro ging er naar het potje ‘extra aflossen’. Het totaal kwam daar te staan op 212,18.

Ook zette ik nog 140 euro meeneemgeld weg voor Gran Canaria. Zo heb ik nu een mooi rond bedrag om mee te nemen.

Ook ging er ook nog 395 euro naar de buffer spaarrekening. Want dat was het bedrag wat ik begin deze maand van de belasting terug kreeg. Daarmee kwam die spaarrekening te staan op 915 euro.

Verder reserveerde ik alvast wat bedragen voor de autoverzekering en wegenbelasting. Niet wetende wanneer wat er nou precies af gaat. Dus ik heb liever te veel geld daarvoor klaar staan, dan te weinig! Het enige bedrag wat ik wel al weet is dat ik de rest van mei t/m 1 juni 14,06 euro betaal voor mijn autoverzekering. Het is trouwens de WA Beperkt Casco geworden.

Tot slot reserveerde ik ook nog 155 euro voor de aankoop van mijn auto. Want dat was het bedrag wat ‘over bleef’.

Leestip: My moneyzz Mei 2020!

Hoeveel geld heb jij gespaard in mei? En voor welk doel?

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2020