Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2021

26 mei 2021 2 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2021. Wat deed ik deze maand met mijn spaargeld/ hoeveel reserveerde ik voor welke doelen? Dat lezen jullie vandaag!

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2021

Vandaag deel ik met jullie mijn Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2021. Ook de maand mei is echt omgevlogen. Ik blijf het zeggen, maar het voelt ook echt zo. Dus is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand neer zette. Deze maand spaarde ik in totaal 1509,39 euro. Een stukje meer dan normaal, want het vakantiegeld en mijn belastingteruggave zaten erbij!

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Deze staat tijdelijk even stil. Daarom spaarde ik hiervoor deze keer geen geld. Vanaf januari 2022 zal ik daar weer mee starten.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 6 euro, zodat ik 1 aankoop kon doen met het geld wat nog in de vrije ruimte stond. Verder staat ook dat tijdelijk even stil. In januari 2022 ga ik weer maandelijks beleggen, is nu de planning.

Verder zette ik ook even niks weg om te investeren. Ook dit wil ik vanaf begin volgend jaar weer gaan oppakken.

Sinds begin dit jaar is er een nieuwe spaarrekening bij gekomen namelijk  de ‘Aankopen’ spaarrekening, hierop ga ik sparen voor diverse aankopen. Zoals bijvoorbeeld een tweede boxspring voor in de logeerkamer. Hier zal ik soms zelf slapen en een goed bed is van belang voor mijn rug. Ook spaar ik op deze rekening voor; Een nieuwe laptop, nieuwe telefoon én een extra/ nieuwe kast. Deze spullen hoeven niet allemaal dit jaar gekocht te worden, maar ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen.

Daarom reserveer ik hier maandelijks 150 euro voor. Behalve deze maand. Ook dit stopt tijdelijk eventjes. Maar deze maand had ik wel mijn belastingteruggave binnen. Deze 34 euro was voor dit doel bedoeld en heb ik daarom ook gewoon overgemaakt. Maar omdat ik vond dat er een rond bedrag op de rekening moest staan, voegde ik daar nog 40 euro aan toe, waardoor ik daar in totaal 74 euro voor wegzette.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 100 euro per maand op deze spaarrekening.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Vanaf deze maand is dat 10 euro per maand geworden. Voorlopig.

Ook zette ik eenmalig 255 euro weg. Dit bedrag had ik al betaald voor de uitbreiding van de keuken. Dat had ik van mezelf geleend, daarom is het nu weer netjes terug gezet.

Vanaf dit jaar spaar ik ook weer maandelijks voor de verbouwing. Deze maand was dat 1070 euro. Ook dit bedrag kan elke maand weer verschillen, want mijn inkomsten verschillen ook elke maand. Vanaf nu zullen dit grote bedragen zijn, want de tuin renovatie moet dit najaar betaald worden.

Tot slot zette ik ook een heel klein bedrag weg om uiteindelijk weer extra mee te gaan aflossen. Dit doe ik door bedragen af te ronden. Deze maand was het daarom in totaal maar 0,39 euro. Dit zullen pas weer grotere bedragen gaan worden als de verbouwing afgerond is.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in Mei? En voor welk doel was dat?