Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2022

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2022

2 juni 2022 0 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2022 is het artikel dat ik vandaag met jullie deel. Ik deel deze maand wederom met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2022

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2022

Vandaag lezen jullie mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2022. Hoeveel spaarde ik, en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. Mei is alweer bijna voorbij. Dus inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 1625,- euro. Een heel lekker bedrag weer als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Vandaag mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 120 euro. Deze heeft een tijdje stil gestaan, maar sinds januari spaar ik hier weer voor. En dat voelt goed!

Voor beleggen reserveerde ik ook deze maand geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier tijdelijk helemaal mee gestopt ben.

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Dat is deze keer 140 euro. Ook op deze rekening zette ik een wat groter bedrag weg deze keer. Ik zette hier 100 euro van mijn transitie vergoeding bij.

Dan de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 180 euro per maand op deze spaarrekening. Ook deze maand zette ik dat bedrag weer netjes op de spaarrekening. Want onderhoud van je auto pauzeer je ook niet.

Voor de aankopen rekening spaarde ik deze maand 170 euro. Sommige spullen gaan dit jaar gekocht worden, andere spullen nog niet. Ik wil stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen. Ik zette hier eenmalig een wat groter bedrag op, waarvan 100 euro van mijn transitie vergoeding is.

Daarnaast zette ik ook alvast 70 euro op de Uitjes spaarrekening. Vanaf nu spaar ik hier maandelijks 70 euro voor.

Tot slot de Belasting reservering. Hier reserveerde ik 155 euro voor. Want ik moest in totaal 196 euro betalen aan de belastingdienst, dus na ontvangst van mijn salaris heb ik dit ook meteen gedaan. Vanaf volgende maand ga ik hier een vast maandbedrag voor wegzetten, namelijk 30 euro. Zo heb ik alvast een leuk bedrag staan voor wanneer ik een volgende keer weer moet betalen.

Wisselend

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier 150 euro voor. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen.

245 euro voor kleding, dit wil ik gebruiken om te kijken voor benodigde nieuwe kleding. Als iemand nog tips heeft voor leuke plaatselijke winkeltjes met kleding, dan hoor ik het graag! Ik hou niet zo van kleding van grote ketens. Ik zette eenmalig een iets groter bedrag weg voor kleding omdat ik een transitie vergoeding ontving en na het shoppen op Texel helaas nog niet genoeg kleding heb kunnen kopen. Inmiddels heb ik oude kleding opgeruimd en dus een goed overzicht van dingen die ik écht nodig heb.

130 euro voor schoenen. Ik heb al 1 paar wandelschoenen gekocht, maar wil ook nog enkellaarsjes kopen, want mijn oude zijn kapot. Zo lang ik nog geen geschikte enkellaarsjes tegen kom, blijft het geld lekker staan.

140 euro voor Cursussen. Ik had hiervoor al geld staan, maar dat vond ik wat aan de lage kant, dus dankzij mijn transitie vergoeding, kon ik er nu mooi 140 euro bij zetten. Zo kan ik een leuke cursus volgen wanneer ik deze tegen kom. Ik heb er al een paar in gedachten, maar daarover later meer.

280 euro voor Aquafit. Ik had hier al een hele tijd geleden 120 euro voor weggezet, maar na gekeken te hebben wat het eigenlijk kost, kwam ik tot de conclusie dat ik veel te weinig hiervoor had weggezet. Nu staat er in totaal 400 euro klaar en kan ik in elk geval een jaar Aquafit lessen gaan volgen. Waarschijnlijk start ik hier wel pas na de zomer mee. In elk geval pas wanneer het huis helemaal af is, eerder gun ik mij hier geen tijd voor.

Mijn spaarlijstje met kleine doelen is inmiddels afgerond. Vanaf volgende maand ga ik het dus opnieuw anders doen, en mijn geld meer over vaste spaardoelen verdelen. Wel zullen er nog diverse spaardoelen zijn waarvoor ik maandelijks een wisselend bedrag weg zal zetten.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in Mei? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Mei 2022