Spaarplan hoe gaat het nu November 2021

Spaarplan hoe gaat het nu November 2021

25 november 2021 0 Door Marìs

Vandaag deel ik mijn artikel met jullie; Spaarplan hoe gaat het nu November 2021. In dit artikel vertel ik hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan hoe gaat het nu November 2021

Spaarplan hoe gaat het nu November 2021

Vandaag mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu November 2021. Hoeveel spaarde ik en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. November is alweer bijna voorbij. Dus inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 881,04 euro.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Deze staat tijdelijk even stil. Daarom spaarde ik hiervoor deze keer geen geld. Vanaf een nader te bepalen maand in 2022 zal ik daar weer mee starten.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand ook geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier tijdelijk helemaal mee gestopt ben.

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier 180 euro voor. Nog niet zo heel veel dus. De volgende 2 maanden zal dat een hoger bedrag zijn. Daarna kijk ik weer even opnieuw naar wat mijn bedrag gaat worden.

Sinds begin dit jaar is er een nieuwe spaarrekening bij gekomen namelijk de ‘Aankopen’ spaarrekening, hierop ga ik sparen voor diverse aankopen. Zoals bijvoorbeeld een tweede boxspring voor in de logeerkamer. Hier zal ik soms zelf slapen en een goed bed is van belang voor mijn rug. Ook spaar ik op deze rekening voor; Een nieuwe laptop, nieuwe telefoon én een extra/ nieuwe kast. Deze maand haalde ik 540 euro van deze spaarrekening af voor een nieuw topdek matras, dus zodra mijn salaris binnen kwam, zette ik meteen deze 540 euro weer terug.

Deze spullen hoeven niet allemaal dit jaar gekocht te worden, maar ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 150 euro per maand op deze spaarrekening. Ook deze maand zette ik dat bedrag weer netjes op de spaarrekening. Want onderhoud van je auto pauzeer je ook niet.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Dat is voorlopig 10 euro per maand. Eind dit jaar kom ik precies op 2000 euro uit. Een mooi rond getal en ook de eerste keer dat ik dan zoveel geld op mijn buffer spaarrekening zal hebben staan.

Deze maand spaarde ik niks voor de verbouwing. Dat pak ik pas weer op als mijn lijstje met kleinere doelen afgerond is. Want al die doelen wil ik persé behalen voordat mijn contract bij de post afgelopen is. Dus dan moet je keuzes maken.

Tot slot zette ik deze maand 1 euro weg voor cursussen. Momenteel doe ik dit met kleine bedragen, omdat andere doelen voorrang hebben. Later zal ik grotere bedragen op deze rekening gaan zetten.

Ook zette ik 0,04 cent weg voor extra aflossen, het doel wat soms even weg is en waar soms weer wat bij komt, maar nooit heel veel, omdat ik nog teveel andere doelen heb, maar waar ik toch alvast een kleine start mee wil maken.

Vanaf heden gooi ik mijn spaardoelen weer (even) om. Ik ga nu de laatste maanden in van mijn contract bij de post, dus wil ik nu eerst het een en ander voor mezelf goed regelen, zodat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. Ik ga dus vanaf nu mijn spaarlijstje eerst afwerken.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in November? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu November 2021