Spaarplan hoe gaat het nu November 2022

Spaarplan hoe gaat het nu November 2022

6 december 2022 0 Door Marìs

Op dit moment lees je; Spaarplan hoe gaat het nu November 2022. Ik deel deze maand wederom met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan hoe gaat het nu November 2022

Spaarplan hoe gaat het nu November 2022

Je leest nu mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu November 2022. Hoeveel spaarde ik, en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. Inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 685,- euro. Een prima bedrag als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Vandaag mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 130 euro. Vanaf volgend jaar ga ik meer per maand hiervoor sparen. En dat voelt goed!

Voor beleggen reserveerde ik ook deze maand geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier een tijdje terug tijdelijk helemaal mee gestopt ben.

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel stuk aan, want ik heb een flink bedrag van mezelf geleend wat ik terug wil zetten. Dat is deze keer 165 euro. Dit doel heeft nu prioriteit.

Dan de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 180 euro per maand op deze spaarrekening. Ook deze maand zette ik dat bedrag weer netjes op de spaarrekening. Want onderhoud van je auto pauzeer je ook niet.

Voor de aankopen rekening spaarde ik deze maand 0 euro. Sommige spullen gaan komend jaar gekocht worden, andere spullen nog niet. Ik wil stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen. Deze staat nu even on hold, totdat mijn buffer weer netjes aangevuld is tot het bedrag wat erop stond.

Daarnaast zette ik ook alvast 80 euro op de Uitjes spaarrekening. Sinds een tijdje spaar ik hier maandelijks 70 euro voor. Maar vanaf deze maand zal dit iets meer worden, namelijk 80 euro.

Tot slot de Belasting reservering. Hier reserveerde ik 30 euro voor. Sinds een tijdje zet ik hier een vast maandbedrag voor weg, namelijk 30 euro. Zo heb ik alvast een leuk bedrag staan voor wanneer ik een volgende keer weer moet betalen.

Wisselend

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier 100 euro voor. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen.

Vanaf deze maand zijn mijn spaarbedragen weer omgegooid, omdat ik mij nu eerst focus op het terugzetten van het geld dat ik van mijn buffer gehaald had.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in November? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu November 2022