Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2019

27 oktober 2019 6 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2019. Ook deze maand kunnen jullie weer gezellig mee kijken met hoe het mij verging met mijn spaarplannen. Er kwam weer een mooi bedrag bij! Ik zette deze maand vooral geld weg wat de klusser nog terug krijgt. Maar dat was niet het enige!

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2019

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2019. Ook nu deel ik weer de vorderingen met jullie van mijn spaarplan. Hoeveel heb ik deze maand kunnen sparen? Je leest het vandaag! Ik had natuurlijk diverse doelen. Deze maand wilde ik vooral het geld wat de klusser nog terug krijgt wegzetten.

Leestip: Zo verging het mij in September!

Om in chronologische volgorde te beginnen; 60 euro pinde ik nog voor de verbouwing.

Ook ging er wat geld naar mijn bufferrekening, dit was 1,50 euro. Daardoor heb ik daar nu een bedrag op staan van 1,75 euro.

Deze maand zette ik voor het terugbetalen van de klusser 630 euro weg. Mijn moeder hielp een beetje mee door deze maand de kosten voor de lening helemaal zelf te betalen en daarnaast nog 60 euro te geven voor de klusser wat hij nog terug krijgt. Er staat nu dus 690 euro voor hem klaar. Hopelijk komen daar gedurende de maand nog wat tientjes bij.

Daarnaast wilde ik mijn minstand alvast omlaag brengen en dat deed ik door 227,76 euro op mijn betaalrekening te laten staan. Hierdoor sta ik nu tijdelijk in de plus, omdat ik het geld voor de klusser ook op mijn betaalrekening liet staan. Zo sta ik deze maand gewoon even weer ouderwets lekker in de plus! Dat scheelt weer een hoop rente betalen. Ook al is dat plusgetal helaas nog niet definitief. Juist omdat het op mij aan komt om het grootste gedeelte van het geld voor de klusser terug te betalen.

Mijn moeder kreeg wat loonsverhoging, 24,50 euro netto. Leuk, maar ik had verwacht dat het veel meer zou zijn, dus dat viel mij tegen. Volgende maand even kijken of dat nou definitief het bedrag is, of niet. Zo kan het uiteindelijke bedrag wat ik straks moet betalen voor de lening mooi weer een stukje omlaag. Dit zou dan volgende keer (als ze geen extra’s krijgt) 170 euro per maand gaan worden. In plaats van de 193 nog wat die ik nu steeds betaalde.

Verder vulde ik ook mijn kerstenveloppe weer aan met 20 euro. Dat heb ik in de eerste week van november namelijk nodig als we naar de Intratuin gaan voor de kerstkoopavond. Ik koop dan altijd sowieso geurkaarsen in en ik heb ook nieuwe sloffen nodig, dus hoop dat ze dan ook weer fijne sloffen hebben.

Leestip: Begonnen met beleggen!

Over deze afgelopen maand ben ik zeker tevreden. Ik zette een mooi bedrag weg om de klusser terug te betalen én bracht mijn minstand alvast een stuk omlaag. Op naar volgende maand! Dan spaar ik het restant voor de klusser erbij, want eind volgende maand krijgt hij zijn gehele 1500 euro terug. Daarnaast zal ik dan ook de minstand weer zoveel mogelijk omlaag brengen en 1 paar nieuwe schoenen moeten kopen, want mijn beide zomerschoenen die ik ook nu in het tussenseizoen nog draag zijn gewoon versleten.

Hoe verging het jullie afgelopen maand met sparen? Voor welk doel zette jij het meeste geld weg?