Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2020

24 oktober 2020 4 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2020. Deze maand deel ik natuurlijk weer hoe het met mijn spaarplannen gaat. De bedragen die op dit moment op mijn spaarrekeningen staan.

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2020

Het artikel van vandaag is Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2020. Toen ik in mei een auto kocht, veranderde mijn spaarplan ineens compleet. Ik was zo lekker bezig, maar toen moest die auto betaald worden, dus ben ik weer opnieuw begonnen! Deze maand vulde ik mijn bufferrekening weer aan met een lekker bedrag. Het begin van mijn eigen spaarrekeningen weer vullen is dus gemaakt! Op naar alles helemaal vullen!

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Daar kwam deze maand weer 125 euro bij. Mijn standaard maandbedrag, want ik heb het opgehoogd. Voor mij behoort dit inmiddels tot mijn vaste ‘lasten’.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 90 euro. Ook beleggen reken ik inmiddels tot mijn vaste lasten, op dit moment is dit 100 euro per maand. Omdat ik nog ruim 10 euro in mijn vrije ruimte had staan, maakte ik maar 90 euro over. Deze keer kocht ik voor de derde keer een andere ETF. Het was Ishares (dividend etf). Deze kocht ik 6x in, want de inkoopprijs lag iets onder de 16 euro. Weer wat lager dan de vorige keer, dus dat was fijn!

Ook zette ik 600 euro weg om te investeren. Ook dit bedrag is een van de bedragen die ik inmiddels tot mijn vaste lasten reken. Dit bedrag is maandelijks een vast bedrag. Behalve deze maand. De uitleg lezen jullie in mijn andere artikel die morgen online komt.

Wisselend

Verder vulde ik ook de autorekening weer aan. Deze maand met 130 euro. Zo lang ik nog niet al het geleende geld voor de aanschaf van mijn auto teruggezet heb, zal dit bedrag nog blijven wisselen per maand. Ook reserveerde ik alvast 60 euro voor kerstcadeaus.

En tot slot vulde ik ook de bufferrekening weer goed aan. Hier kon ik 352,50 euro op zetten. Volgende maand zal dit eveneens mijn hoofddoel zijn!

En dat was het alweer voor deze maand! Ik deed deze maand vooral mijn best om mijn bufferrekening te vullen, want dit heeft nu prioriteit. Ik wil hier eind dit jaar weer gewoon 1000 euro op hebben staan, zoals ik dat eerst ook had. Vanaf nu ga ik stukje bij beetje mijn eigen spaarrekeningen verder aanvullen, want ik had alles leeggetrokken afgelopen mei om mijn auto te kunnen betalen. Dus is het nu tijd om alles stukje bij beetje weer netjes te vullen. Deze maand heb ik daarin weer een mooie stap kunnen zetten!

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in oktober? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2020