Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2021

30 oktober 2021 2 Door Marìs

Het artikel wat jullie vandaag kunnen lezen is; Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2021. Hierin vertel ik wat ik deze maand deed met mijn spaargeld en hoeveel ik reserveerde voor welke doelen.

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2021

Vandaag mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2021. Hoeveel spaarde ik en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. September is alweer bijna voorbij. Dus inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 997,04 euro.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Deze staat tijdelijk even stil. Daarom spaarde ik hiervoor deze keer geen geld. Vanaf een nader te bepalen maand in 2022 zal ik daar weer mee starten.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand ook geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet.

Maandelijks investeren wil ik vanaf begin 2022 weer verder gaan oppakken. Dus deze maand reserveerde ik hiervoor nog geen geld.

Sinds begin dit jaar is er een nieuwe spaarrekening bij gekomen namelijk de ‘Aankopen’ spaarrekening, hierop ga ik sparen voor diverse aankopen. Zoals bijvoorbeeld een tweede boxspring voor in de logeerkamer. Hier zal ik soms zelf slapen en een goed bed is van belang voor mijn rug. Ook spaar ik op deze rekening voor; Een nieuwe laptop, nieuwe telefoon én een extra/ nieuwe kast. Deze maand kwam er geen geld bij, maar vanaf volgende maand ga ik daar weer verder op sparen!

Deze spullen hoeven niet allemaal dit jaar gekocht te worden, maar ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 150 euro per maand op deze spaarrekening. Ook deze maand zette ik dat bedrag weer netjes op de spaarrekening. Want onderhoud van je auto pauzeer je ook niet.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Dat is voorlopig 10 euro per maand. Eind dit jaar kom ik precies op 2000 euro uit. Een mooi rond getal en ook de eerste keer dat ik dan zoveel geld op mijn buffer spaarrekening zal hebben staan.

Ook spaarde ik weer voor de verbouwing. Deze maand was dat 835 euro. Ook dit bedrag kan elke maand weer verschillen, want mijn inkomsten verschillen ook elke maand. Dus dat is uiteraard ook weer voor de tuin! Binnenkort word mijn voor- en achtertuin-renovatie eindelijk afgemaakt. Ik zal blij zijn als het eindelijk helemaal af is!!

Tot slot zette ik deze maand 2 euro weg voor cursussen. Dit betrof een paar keer wat losse hele euro’s. Momenteel doe ik dit met kleine bedragen, omdat de tuin betalen op nummer 1 staat. Later zal ik grotere bedragen op deze rekening gaan zetten.

Ook zette ik 0,04 cent weg voor extra aflossen, het doel wat soms even weg is en waar soms weer wat bij komt, maar nooit heel veel, omdat ik nog teveel andere doelen heb, maar waar ik toch alvast een kleine start mee wil maken.

Vanaf volgende maand gooi ik mijn spaardoelen weer (even) om. Ik ga nu de laatste 6 maanden in van mijn contract bij de post, dus wil ik nu eerst het een en ander voor mezelf goed regelen, zodat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. Ik ga dus vanaf volgende maand mijn spaarlijstje eerst afwerken.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in Oktober? En voor welk doel was dat?