Spaarplan hoe gaat het nu September 2020

Spaarplan hoe gaat het nu September 2020

26 september 2020 2 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu September 2020. Deze maand deel ik natuurlijk weer hoe het met mijn spaarplannen gaat. De bedragen die op dit moment op mijn spaarrekeningen staan.

Spaarplan hoe gaat het nu September 2020

Spaarplan hoe gaat het nu September 2020

Spaarplan hoe gaat het nu September 2020. Toen ik in mei een auto kocht, veranderde mijn spaarplan ineens compleet. Ik was zo lekker bezig, maar toen moest die auto betaald worden, dus ben ik weer opnieuw begonnen! Deze maand betaalde ik het vierde en dus laatste deel terug aan mijn moeder die ik leende om de auto te kopen. Nu kan ik mijn eigen spaarrekeningen weer gaan aanvullen. Daar heb ik onwijs veel zin in!

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Daar kwam deze maand weer 125 euro bij. Mijn standaard maandbedrag, want ik heb het opgehoogd. Voor mij behoort dit inmiddels tot mijn vaste ‘lasten’.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 80 euro. Ook beleggen reken ik inmiddels tot mijn vaste lasten, op dit moment een nog 80 euro, later dit jaar meer. Deze keer kocht ik voor de tweede keer een andere ETF. Het was Ishares (dividend etf). Deze kocht ik 5x in, want de inkoopprijs lag rond de 16 euro. Maar iets hoger dan de vorige keer. Helaas zakte de prijs daarna enorm. Maar ook dat hoort erbij.

Ook zette ik weer 100 euro weg om te investeren. Ook dit bedrag is een van de bedragen die ik inmiddels tot mijn vaste lasten reken. Dit bedrag is maandelijks een vast bedrag.

Wisselend

Deze maand betaalde ik dus voor de vierde keer een bedrag terug aan mijn moeder wat ik in mei leende om mijn eerste auto te kunnen kopen. Deze maand betaalde ik 610 euro terug. Het laatste restje! Dus vanaf nu is mijn geld weer helemaal van mij en kan ik mijn eigen spaarrekeningen weer gaan vullen.

Verder vulde ik ook de autorekening weer aan. Deze maand met 120 euro. Daarnaast zette ik op een andere spaarrekening nog 40 euro terug die ik van mezelf geleend had.

En tot slot maakte ik ook alvast een klein beginnetje met mijn bufferrekening. Hier kon ik nog nét 22,50 euro op zetten. Volgende maand zal dit bedrag in elk geval groter zijn!

En dat was het alweer voor deze maand! Ik deed deze maand vooral mijn best om mijn moeder het laatste restant terug te betalen, want dit had ik zo gepland. Vanaf nu ga ik mijn eigen spaarrekeningen weer aanvullen, want ik heb alles leeggetrokken afgelopen mei om mijn auto te kunnen betalen. Dus is het nu tijd om alles stukje bij beetje weer netjes te vullen.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in september? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu September 2020