Spaarplan, hoe gaat het nu?

28 juli 2018 4 Door Marìs

Spaarplan, hoe gaat het nu? Vorige week konden jullie lezen hoe je ook financiële vrijheid kunt bereiken. Deze week vertel ik jullie hoe het nu met mijn spaarplannen gaat.

Spaarplan, hoe gaat het nu?

Mijn spaarplan, hoe gaat het nu? Ik heb de afgelopen tijd heel erg geschommeld als het gaat om spaargeld, omdat ik steeds of zelf dingen nieuw kocht die aan vervanging toe waren, of omdat ik dingen móést kopen omdat ze kapot gingen. Maar nu ben ik omhoog aan het klimmen.

De laatste keer leende ik 900 euro van mezelf omdat ik dat nog miste bij het betalen van mijn nieuwe bed. Ook die moest ik verplicht vervangen inclusief matras omdat mijn bed stuk ging en mijn matras toch echt op was. Dus mijn spaardoel was; die 900 euro weer terugzetten op de rekening waar ik het afgehaald had. Inmiddels is dat afgelopen vrijdag gelukt! Tenminste op 12,50 na, want ik verwacht deze week een uitbetaling die nog gestort moet worden op mijn rekening, maar dit doel is dus zo goed als afgerond! En nog een stuk sneller dan ik dacht, dus dat voelt goed!

Mijn huidige spaardoel is nu geworden; 730 euro op de Freedom rekening zetten. 100 stond er al op, gewoon omdat ik aan mijn financiële vrijheid wilde gaan werken. Maar ik wil er ook 630 euro op hebben staan zodat ik tijdens de verhuizing 1 maand het huidige huis plus de vve kan betalen. Want je hebt minimaal 1 maand dubbele lasten natuurlijk.

Dit doel verwacht ik volgende maand al te halen, want afgelopen vrijdag zette ik ook daarvoor als geld op mijn Freedom rekening en ik stortte nog 30 euro uit mijn extra boodschappen potje op de rekening. En ik heb 2 boeken verkocht aan een collega waarvan ik komende donderdag het geld krijg. 20 euro. Dus ook dat gaat naar de Freedom rekening.

Volgende!

Zodra ik de 730 euro gehaald heb ga ik door naar mijn volgende spaardoel en dat wordt dan eindelijk letterlijk de ‘verhuizen’ rekening. Van mijn komende salaris in augustus verwacht ik daar al wat geld op te kunnen zetten, dus ik hoop dat ook dit spaardoel weer een heel stuk harder gaat dan verwacht. Al is daar natuurlijk wel een stukje meer geld voor nodig!

Hiervan ga ik namelijk de verhuizing zelf betalen, maar ook alle klussen die gedaan moeten worden in het nieuwe huis. En dat zullen er flink wat gaan worden, omdat ik ook (het liefst meteen) de boel goed wil laten isoleren. En er zal natuurlijk geverfd gaan worden, wellicht een nieuwe vloer erin, of op zijn minst goede isolatie onder de huidige vloer. Tenzij dat er al ligt natuurlijk 😉 Maar vaak is dat niet het geval, dus ik reken op veel bijkomende kosten, dan kan het alleen maar meevallen!

Verder wil ik ook wat zonneschermen en horren laten plaatsen en natuurlijk worden de oude sloten per direct vervangen en ga ik wat aan goede beveiliging van het huis doen. Allemaal investeringen, maar die zijn het wel waard. Daar woon ik uiteindelijk wel een stuk prettiger door. En waarschijnlijk gaat alles stukje bij beetje gebeuren, maar genoeg projecten, dus er moet ook genoeg geld gespaard worden. Wel heb ik er alle vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen.

Wat zijn jouw huidige spaardoelen? Focus jij je het liefste op 1 spaardoel of het liefst meerdere tegelijk? Zelf vind ik 1 doel het prettigste, omdat het sparen dan gewoon het snelste gaat.