Spaarplan Januari 2023

Spaarplan Januari 2023

1 februari 2023 4 Door Marìs

Op dit moment lees je; Spaarplan Januari 2023. Tot vorig jaar heette dit artikel; spaarplan hoe gaat het nu ‘maand jaar’, maar die titel ging me irriteren omdat ik hem te lang vond. Daarom heb ik hem nu ingekort. Ik deel deze maand wederom met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan Januari 2023

Spaarplan Januari 2023

Je leest nu; Spaarplan Januari 2023. Hoeveel spaarde ik, en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. Inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 1085,- euro. Een prima bedrag als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Vandaag mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 150 euro. Vanaf nu spaar ik wat meer voor dit doel. En dat voelt goed!

Voor beleggen reserveerde ik ook deze maand geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier een tijdje terug tijdelijk helemaal mee gestopt ben. Ik denk dat ik pas in 2024 weer ga beginnen hiermee. Maar je weet nooit, als het eerder lukt, doe ik het eerder, maar eerst moet de buffer weer vol!

De bufferrekening staat nu op 0 euro. Deze ga ik dit jaar weer aanvullen. Omdat mijn buffer leeg was heb ik eind 2022 geld geleend van mezelf van diverse rekeningen. Om onder anderen de notaris te betalen, dat geld ga ik eerst weer terugzetten bij mezelf voordat ik de buffer vul.

Dan de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Ik spaarde 0 euro deze maand. Wel zette ik 200 euro geleend geld terug op deze rekening. Op deze rekening staat 3000 euro (als ik het geleende geld teruggezet heb) en omdat ik gehoord heb dat mijn auto nog járen lang mee kan, pauzeer ik deze spaarrekening aankomend jaar heel even, wanneer het geleende geld er weer op staat, zodat ik mijn buffer sneller kan vullen. Zo bereik ik dat doel een stuk sneller en kan ik mij weer focussen op andere doelen.

Daarnaast zette ik ook alvast 80 euro op de Uitjes spaarrekening. Sinds een tijdje spaar ik hier maandelijks 80 euro voor. Ook aankomend jaar zullen wij regelmatig uitjes blijven ondernemen, want daar schrijf ik over op mijn andere blog.

Tot slot de Belasting reservering. Hier reserveerde ik 30 euro voor. Sinds een tijdje zet ik hier een vast maandbedrag voor weg, namelijk 30 euro. Zo heb ik alvast een leuk bedrag staan voor wanneer ik een volgende keer weer moet betalen.

Wisselend

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier geen geld voor. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen. Omdat het deze maand even niet uit kwam, spaarde ik hier even geen geld voor. Hopelijk vanaf volgende maand wel weer, maar dat ligt eraan hoeveel geld er binnen komt, want geleend geld terugzetten gaat voor!

Geleend geld terugzetten op diverse rekeningen 505 euro. Op de tandarts rekening zette ik een reservering van 100 euro weg.

Huis overkopen spaarrekening 20 euro. Het is natuurlijk niet veel, maar alle beetjes helpen! En daarbij is het fijn om een goed begin gemaakt te hebben, wanneer ik echt grotere bedragen voor deze spaarrekening kan gaan sparen! Want ik vind het altijd lekker om niet op 0 te hoeven beginnen.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in Januari? En voor welk doel was dat?

Spaarplan Januari 2023