Spaarplan maart 2023

Spaarplan maart 2023

25 maart 2023 1 Door Marìs

Op dit moment lees je; Spaarplan maart 2023. Ik deel deze maand wederom met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan maart 2023

Spaarplan maart 2023

Je leest nu; Spaarplan maart 2023. Hoeveel spaarde ik, en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. Inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 310,- euro. Een laag bedrag als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Vandaag mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 150 euro. Dit maandbedrag voelt goed! Wel zou ik er in de toekomst graag 200 euro van maken. Puur zodat ik elk jaar op vakantie kan én dat het meeneemgeld er dan ook bij in zit.

Voor beleggen reserveerde ik ook deze maand geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier een tijdje terug tijdelijk helemaal mee gestopt ben. Wel heb ik alvast weer een beleggingsrekening geopend! Dus het pad is vrij om op elk moment wanneer ik dat wil weer te beginnen.

De bufferrekening staat nu op 0 euro. Deze ga ik later dit jaar weer aanvullen.

Dan de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Ik spaarde 0 euro deze maand. Want ik heb net in februari 2023 een nieuwe 2e hands auto gekocht.

Daarnaast zette ik ook alvast 140 euro op de Uitjes spaarrekening. Sinds een tijdje spaar ik hier maandelijks 80 euro voor. Alleen was dat deze maand even iets minder, namelijk 40 euro. Die 100 euro is het geld dat ik leende voor mijn nieuwe 2e hands auto. Ook aankomend jaar zullen wij regelmatig uitjes blijven ondernemen, want daar schrijf ik over op mijn andere blog, daarom geef ik hier ook regelmatig een redelijk bedrag aan uit.

Tot slot de Belasting reservering. Hier reserveerde ik 0 euro voor. Sinds een tijdje zet ik hier een vast maandbedrag voor weg, namelijk 30 euro. Zo heb ik alvast een leuk bedrag staan voor wanneer ik een volgende keer weer moet betalen. Dit doel staat tijdelijk heel even stil, zodat ik eerst al het geleende geld voor de aanschaf van mijn nieuwe 2e hands auto terug kan zetten waar ik het vandaan haalde.

Wisselend

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier geen geld voor. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen. Omdat het deze maand even niet uit kwam, spaarde ik hier even geen geld voor. Hopelijk vanaf volgende maand wel weer, maar dat ligt eraan hoeveel geld er binnen komt, want geleend geld terugzetten gaat voor!

Huis overkopen spaarrekening 20 euro. Het is natuurlijk niet veel, maar alle beetjes helpen! En daarbij is het fijn om een goed begin gemaakt te hebben, wanneer ik echt grotere bedragen voor deze spaarrekening kan gaan sparen! Want ik vind het altijd lekker om niet op 0 te hoeven beginnen.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in maart? En voor welk doel was dat?

Spaarplan maart 2023