Spaarplan mei 2023

Spaarplan mei 2023

30 mei 2023 0 Door Marìs

Op dit moment lees je; Spaarplan mei 2023. Ik deel deze maand wederom met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan mei 2023

Spaarplan mei 2023

Je leest nu; Spaarplan mei 2023. Hoeveel spaarde ik, en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. Inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 1475,20 euro. Een lekker bedrag als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Vandaag mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 150 euro. Dit maandbedrag voelt goed! Wel zou ik er in de toekomst graag 200 euro van maken. Puur zodat ik elk jaar op vakantie kan én dat het meeneemgeld er dan ook bij in zit.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 850,20 euro. Vorige keer had ik natuurlijk 500 euro van mijn vakantierekening afgehaald om weer te kunnen starten. Daarvan zette ik nu 350 euro terug. De overige 500,20 euro stortte ik naar mijn beleggingsportefeuille. Hiervan kocht ik meteen meerdere ETF’s. Ik bezit er nu in totaal 11. Voor nu is het even goed zo. De laatste 150 euro die ik van de vakantierekening geleend heb, moet ik natuurlijk nog wel terugzetten. Maar dat komt later.

De bufferrekening staat nu op 0 euro. Deze ga ik later weer aanvullen.

Dan de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Ik spaarde 0 euro deze maand. Want ik heb net in februari 2023 een nieuwe 2e hands auto gekocht. Op dit moment rij ik vrij weinig, dus is tanken ook nog even niet nodig.

Daarnaast zette ik ook alvast 335 euro op de Uitjes spaarrekening. Ook aankomend jaar zullen wij regelmatig uitjes blijven ondernemen, want daar schrijf ik over op mijn andere blog, daarom geef ik hier ook regelmatig een redelijk bedrag aan uit. En omdat er nu redelijk wat uitjes achter elkaar aan zitten te komen, besloot ik in 1x een groot bedrag hiervoor weg te zetten. Wel zo handig 😉

Tot slot de Belasting reservering. Hier reserveerde ik 0 euro voor. Sinds een tijdje zet ik hier een vast maandbedrag voor weg, namelijk 30 euro. Zo heb ik alvast een leuk bedrag staan voor wanneer ik een volgende keer weer moet betalen. Dit doel staat tijdelijk heel even stil, zodat ik eerst al het geleende geld voor de aanschaf van mijn nieuwe 2e hands auto terug kan zetten waar ik het vandaan haalde. Ook zitten er wat grote aankopen aan te komen, die gaan ook voor. De rekening zelf staat namelijk niet op 0, daarom durf ik dit wel even te pauzeren.

Wisselend

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier geen geld voor. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen. Omdat het deze maand even niet uit kwam, spaarde ik hier even geen geld voor.

Huis overkopen spaarrekening 140 euro. Dit was een stuk meer dan gewoonlijk, omdat ik 120 euro terugzette op deze rekening die ik van mezelf geleend had voor de aankoop van mijn nieuwe 2e hands auto. Daarnaast natuurlijk ook nog de 20 euro die ik elke maand hiervoor wegzet. Dit was wel even lekker, ik ben nu de 200 euro gepasseerd op deze rekening, dus het begint eindelijk ergens op te lijken! Op naar nog vele duizendjes meer!

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in mei? En voor welk doel was dat?

Spaarplan mei 2023