Spontaan geld uitgeven

Spontaan geld uitgeven

12 juni 2021 4 Door Marìs

Spontaan geld uitgeven, we doen het bijna allemaal regelmatig. Maar aan wat voor soort dingen geef jij spontaan geld uit?

Spontaan geld uitgeven

Spontaan geld uitgeven

Spontaan geld uitgeven doen we bijna allemaal wel eens. Sommige mensen vrij regelmatig. Zelf heb ik niet zo de behoefte om regelmatig spontaan geld uit te geven. Spontaan geld uitgeven kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen.

Leestip: Je kunt je geld maar 1x uitgeven!

Je kunt spontaan een cadeau kopen voor iemand, wat ik zelf soms wel eens doe. Maar onder spontaan geld uitgeven versta ik ook alles wat te maken heeft met ongepland geld uitgeven. Bijvoorbeeld dat ene leuke kledingstuk te kopen, terwijl je niet aan het kijken was voor kleding. Of dat je onverwacht een terrasje pakt, of uit eten gaat. Of dat ene ijsje kopen omdat je daar trek in hebt als je in de stad loopt.

Misschien loop je wel net tegen een leuk boek aan, omdat je besloot de boekwinkel in te lopen en eens te kijken wat ze allemaal hebben. Ook dat hoort wat mij betreft bij spontaan geld uitgeven. Of in een opwelling bedenken dat je geen zin hebt om te koken en daarom eten besteld, of afhaalt.

Al deze dingen die ik nu opnoem, komen bij mij eigenlijk nooit voor. Gewoon omdat ik er geen behoefte aan heb. Tenzij ik op vakantie ben. Maar dan nog plan ik vaak waar ik ga lunchen en dus waar ik geld aan uitgeef. In de supermarkt kan ik wel spontaan iets extra’s meenemen, als ik zie dat daar ruimte voor is in mijn weekbudget. Maar zeker niet wekelijks. Ook vind ik het leuk om mensen een verjaardagskaartje te sturen, maar dat is ook gepland, want je weet ten slotte dat die mensen jarig zijn en je een kaartje wilt sturen. En iets (of een activiteit) cadeau geven blijft ook leuk!

Wat ik vroeger veel deed, was nog wel eens spontaan naar het theater gaan. Toen ik nog een CJP pas had, omdat je dan vaak met 50% last minute korting naar musicals kon. Dan vroeg iemand die ik kende bijvoorbeeld weer; ik ga vanavond, kom je ook? Soms zei ik nee, soms ja. En soms ging ik spontaan gewoon zelf als niemand met mij mee wilde als ik wel wilde gaan. Zo ben ik op die momenten vaak aangesproken door mensen die dan vroegen; ben je helemaal alleen? Best grappig hoe er dan spontaan leuke gesprekken ontstaan!

Leestip: Geld challenge!

Nu vroeg ik mij af; op welke manieren geven jullie spontaan geld uit? En doen jullie dat vaak? Of net als ik bijna nooit, maar echt per uitzondering?

Spontaan geld uitgeven