Spreek je doelen uit

Spreek je doelen uit. Want als je het uitspreekt kunt je nog wel eens hulp krijgen uit onverwachte hoek. Zo kun je wellicht onverwacht snel je doelen bereiken.

Spreek je doelen uit

Spreek je doelen uit. Want als je iets wilt bereiken en je spreekt dat uit naar iedereen die je tegen komt in je leven, dan kan dat je nog wel eens helpen.

Leestip: Bulkaanbiedingen!

Dit kunnen natuurlijk je spaardoelen zijn, wie weet is er dan iemand die op jouw verjaardag nét iets meer geld geeft. Maar ook andere doelen in je leven. Wat wil jij bereiken? Wil je ooit een wereldreis maken? Spreek het uit!

Wie weet biedt iemand dan wel aan om samen met jou een planning te maken van waar je precies heen wilt en welke route je wilt nemen en wellicht het financiële plaatje als je nog niet weet wat het gaat kosten. Of mensen komen ineens met verhalen over hun ervaring of wellicht tips van mooie plekken die je kunt bezoeken.

Het kan ook zo zijn dat jij je eigen bedrijf wilt beginnen. Of dat je op bepaald gebied freelance opdrachten wilt scoren. Wanneer je dit uitspreekt kunnen mensen jou helpen of om hulp vragen als ze een opdracht voor je hebben op jouw gebied. Zo lijkt het mij leuk om tegen betaling blogposts/ artikelen te schrijven, het liefst op financieel gebied of als het te maken heeft met reizen of Gran Canaria. Dit zijn onderwerpen die mij het meeste aanspreken. Dit hoeft natuurlijk niet op maandelijkse basis te zijn, maar kan ook gewoon eenmalig zijn. Alle beetjes extra helpen!

Leestip: Heb jij een vakantiebudget?

Mijn werk gaat nou eenmaal verhuizen en dus stoppen. Dus zou het fijn zijn als ik voor die tijd al wat extra inkomsten opgebouwd heb. Dan is het gat niet zo groot. Wie weet helpen mensen mij weer verder als ik het maar tegenover genoeg mensen uitspreek.

Zo weten collega’s van mij dat ik mijn eigen financiële blog heb. Een collega wil zelf graag een eigen website hebben, omdat ze part time werkt en daarnaast iets wil bijverdienen met haar hobby. Dat doet ze nu al, maar dat wil ze graag verder uitbreiden. Dus vroeg ze mij om hulp met het maken van haar website. Ze weet dat ik alleen met WordPress werk, maar dat is prima. Zij wil net als ik ook graag een eigen domeinnaam hebben, dus daar kan ik wel mee helpen.

Best grappig hoe je dan ineens onverwachts aan een betaalde opdracht komt. En zo dus weer wat extra inkomsten binnen haalt. Normaal maak ik geen websites voor mensen, want zo goed ben ik nou ook weer niet. En het is ook niet waar mijn talent en specialiteit ligt. Ik zou het niet leuk vinden om dit heel vaak te doen, omdat ik er niet van geniet zoals ik van schrijven wel doe. Daarnaast weet ik ook dat zij en ik in veel dingen op 1 lijn zitten, dus dan doe ik het graag. Binnenkort gaan we er even goed voor zitten!

Leestip: Van tekort naar overvloed!

Spreek jij doelen uit die je graag wilt bereiken?

5 thoughts on “Spreek je doelen uit”

  1. Doe ik ook altijd hoor! Maar ik doe het dan niet zozeer zodat iemand mij er mee kan gaan helpen, maar puur voor mezelf. Ik heb ons zelf nu ook weer een doel gesteld; een lange vakantie naar mijn favoriete tropische eiland, 6 weken is de bedoeling! Ben er al een jaar voor aan het sparen, komen wellicht nog 4 jaren bij en dan kunnen we ruimschoots ervan gaan genieten! Nu nog even met het werk regelen dat het ook kan in mijn gewilde periode haha. Ben al aan het uitzoeken hoe we dat met verlof gaan doen enzo, en mijn collega’s denken graag met me mee. Dit soort dingen spreek ik dan wel uit. Voor de rest heb ik niet zoveel doelen die ik uit zou willen spreken opdat er geholpen kan worden. Hoop voor je dat je jouw doelen snel kan bereiken!

    1. Wat een mooi doel! Leuk dat je collega’s meedenken! Ik ben straks ivm mijn vakantie 4 weken vrij, maar wss heb ik niet genoeg verlofuren staan op dat moment, dus dat vul ik dan zelf aan met onbetaald verlof. De maand ervoor maak ik toch overuren (mits mijn contract verlengd wordt eind april), dus in the end speel ik dan quitte omdat ik in die maand de overuren van de maand ervoor ook uitbetaald krijg. Klinkt ingewikkeld maar ik hoop dat ik het een beetje begrijpelijk uitgelegd heb.
      Dankje! Ik hoop dat jij jouw doel ook snel kunt bereiken. Wie weet komen er nog wel wat meevallers op je pad ondertussen. Dat zou leuk zijn!

  2. Dit is zo belangrijk. Schrijf het op, maak een vision board en spreek het uit. Op die manier werk je aan de juiste mindset en door de kracht van visualisatie is de kans groot dat het uitkomt.

    1. Yep precies met dit idee schreef ik idd ook dit artikel! Heerlijk dat door je zo op doelen te focussen ze ook daadwerkelijk sneller behaald kunnen worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *