Sushi failliet

Sushi failliet

10 juni 2022 2 Door Marìs

Inmiddels is er 1 project waarvan ik de melding kreeg; Sushi failliet. Natuurlijk niet letterlijk de Sushi die je kunt eten, maar een sushi-restaurant waarin ik geïnvesteerd had.

Sushi failliet

Sushi failliet

De mededeling Sushi failliet verbaasde mij eigenlijk. Het was al die tijd namelijk zo dat er gewoon netjes betaald werd, terwijl het van sommige andere projecten juist duidelijk was dat ze het moeilijk hadden, dus ik had het eerder van een van die 2 projecten verwacht en dus niet van dit Sushi restaurant. Juist omdat er niet 1x te laat betaald is in al die tijd.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Inmiddels heb ik dus geleerd dat dat dus niks uitmaakt, dat dat niks zegt. Al doende leert men 😉 Dit is sowieso het eerste project van de velen waarin ik geïnvesteerd heb, die failliet gegaan is. Maar er is geen volledig slecht nieuws. Ik zal jullie hieronder het bericht citeren dat ik ontvangen heb.

Er wordt medegedeeld dat het faillissement is uitgesproken door de rechtbank waarna het volgende wordt gezegd:

‘Doordat er reeds geruime tijd betalingsproblemen waren, hadden wij reeds invorderingsmaatregelen getroffen. Hierdoor hebben wij u maandelijks door kunnen blijven betalen en zullen wij dit voorlopig ook kunnen blijven doen. Wij zullen onze restant vordering formeel aanmelden bij de betreffende curator. Zodra wij meer relevante informatie hebben, gaan wij die met u delen’.

Van die betalingsproblemen heb ik zoals eerder gezegd dus zelf nooit iets gemerkt. Dus dat vind ik ergens wel jammer, want dan was ik beter voorbereid geweest. Aan de andere kant; een faillissement komt vaak ook onverwacht met dit soort dingen, dus ach, het is wat het is. Wel fijn om te weten dat er al invorderingsmaatregelen getroffen waren waardoor ze iedereen voorlopig kunnen blijven doorbetalen. Het enige wat er wat mij betreft ontbreekt in deze email aan informatie is tot wanneer kunnen ze ons blijven doorbetalen? Dan was het wat mij betreft helemaal compleet geweest deze email.

Maar goed, verdere informatie volgt op een later tijdstip, dus we zien wel weer hoe dit verder af gaat lopen. Sneu voor de eigenaren dat het niet gelukt is met hun restaurant. Zo valt er toch weer een droom in duigen. En dat is altijd jammer. Maar je kunt beter spijt hebben van de dingen die je gedaan hebt, dan van dingen die je níét gedaan hebt. Natuurlijk ben ik wel benieuwd hoe dit verder af gaat lopen. Ik zal jullie hierover zeker op de hoogte houden.

Leestip: Als starter een woning kopen?!

Heb jij in jouw omgeving al veel restaurants failliet zien gaan de afgelopen tijd? Ik eigenlijk nog niet, maar ik denk dat dat nu wel een beetje op gang begint te komen.

Sushi failliet