Tekeningen maken

Tekeningen maken

18 februari 2021 11 Door Marìs

Gisteren was ik druk met tekeningen maken, voor de tuin wel te verstaan. Want daarvoor wil ik binnenkort offertes opvragen. Dat is namelijk een van de weinige dingen waarvan ik nog geen prijsopgaven heb.

Tekeningen maken

Tekeningen maken

Ik wilde zelf diverse tekeningen maken, zodat ik met mijn moeder kan brainstormen over wat wel en niet handig is. Want ik heb veel dingen in mijn hoofd wat ik leuk zou vinden, maar of alles haalbaar is, is een tweede. Wellicht zijn sommige dingen te ingewikkeld. Misschien wel makkelijk te doen.

Leestip: Snel rijk worden, of toch rustig aan?!

Ooit heb ik een interieur opleiding gedaan, korte tijd en een certificaat behaald voor binnenhuisarchitectuur, maar de tuin is weer een vak apart! Ook vind ik het leuk om diverse ideeën op papier te zetten, zodat er wat te kiezen valt. Want op zich is het basis idee wat ik heb vrij simpel en makkelijk te doen.

Hoe ingewikkelder ik de plannen maak, hoe duurder het zal worden. Maar het moet natuurlijk ook geen saaie recht toe recht aan tuin worden. Zowel met je interieur als met je tuin is het leuk om verschillende vormen terug te laten komen. Zowel rechte lijnen als rondingen/ rondjes. Dus als je bijvoorbeeld een rechte lijn hebt in je terras en kunstgras, dan ronde plantenbakken plaatsen. Dat geeft dan meteen meer sfeer.

Dus in mijn ‘ontwerp’ heb ik daar ook rekening mee gehouden. Op dit moment heb ik nog niks met mijn moeder kunnen bespreken, zij heeft ook nog wel eens hele leuke ideeën waar ik dan weer niet aan gedacht heb, dus wie weet kom ik dan weer op nieuwe ideeën, voeg ik dingen toe, of verwijder ik juist weer iets. Zo blijf je leuk bezig en heb je echt wat je wilt op moment dat de tuinmannen langs komen voor een offerte.

Het enige wat écht vast staat is dat er warmgele flagstones in de tuin komen én kunstgras. Plus hier en daar een extra gootje voor waterafvoer. Tegenwoordig is kunstgras ook water doorlatend, of neemt het water op, of hoe je het wilt noemen. Mits je goede kwaliteit hebt. Dus dat is wel zo prettig met de soms heftige hoosbuien.

Vorig jaar had ik zo enthousiast de vijver helemaal leeg geschept met een emmer en de bodem/ zijkant kapot gesneden, maar ik denk dat het weer aan elkaar vastgevroren is of zo, want sinds die sneeuwbuien er waren staat hij weer vol water. Dus dat moet ik zsm weer opnieuw verwijderen, want ik wil geen (nieuwe/ kleine) kikkers in mijn tuin!

Leestip: Mijn inkomstenbronnen! 

Hebben jullie ooit een ontwerp gemaakt voor je tuin? Of heb je zomaar wat gedaan, of je tuin gelaten zoals het was en hier en daar een plantje verwisseld of geplaatst?

Tekeningen maken