Terug van weg geweest

Terug van weg geweest

6 juli 2021 22 Door Marìs

Ik ben weer terug van weg geweest. Soms heb je dat even, dat je er ineens tussenuit moet. In dit geval had ik er last van omdat ik me ineens niet goed voelde.

Terug van weg geweest

Terug van weg geweest

Ik ben nu weer terug van weg geweest. Ineens had ik even een time out nodig. Ik voelde me steeds minder lekker worden in de loop der dagen. Tot dat ik ineens steeds duizelig werd. Ook zomaar vanuit het niks als ik gewoon rustig op de bank zat en alleen mijn hoofd bewoog. Heel eng.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Normaal als je duizelig wordt dan eet je even wat suiker of zout en gaat het weer weg. Dat werkte nu niet. Of je doet even je ogen dicht en dan voel je het wegtrekken. Ook dat werkte niet. Ik bleef het gevoel houden dat ik zou omvallen en kon op sommige momenten geen evenwicht houden, net of je dronken bent en dan in een rechte lijn moet proberen te lopen, maar het lukt niet. Iedereen kent zo’n beeld wel van tv.

Mijn evenwichtsorgaan was flink van slag. Dit kan meerdere oorzaken hebben, maar stress wordt ook veel genoemd. Ook bij een burn out komen klachten als duizeligheid vaak voor. Of bij een oor, gehoorgang, middenoor of wat voor ontsteking in je oor dan ook. Je evenwichtsorgaan is dan overbelast. Soms kun je het ook hebben tijdens een verkoudheid, dat je oren dan zo dicht zitten dat je er even duizelig van wordt. Even is niet zo erg, niet fijn, maar ok als het snel weer weg is, is het niet zo eng. Als het blijft aanhouden wel.

Zelf vind ik het heel eng om geen controle over mijn eigen lichaam te hebben. Dus vecht ik tegen duizeligheid. En dat is vermoeiend als het dagen lang achter elkaar meerdere keren per dag op komt zetten. Soms hoefde ik mijn hoofd maar om te draaien of ik viel bijna om/ was al uit mijn evenwicht. Het enige wat goed helpt is veel rust houden, zodat je evenwichtsorgaan kan herstellen. Ook oren druppelen, zodat ze open gaan helpt. Maar ook nam ik ontstekingsremmers, omdat ik het idee dat ik een oorontsteking ging krijgen. Of dat mijn evenwichtsorgaan wellicht ontstoken was. Dat schijnt namelijk ook te kunnen.

Afgelopen weekend werd ik midden in de nacht om 4 uur wakker, zo duizelig en mijn oren helemaal dicht en neus ook. Gigantische zweetaanval met koorts erbij. Ik gooide het dekbed van me af en bleef rustig liggen om af te koelen. De duizeligheid trok toen heel langzaam weg en ik voelde mijn lichaam afkoelen. Toen stond ik heel voorzichtig op om naar de wc te gaan en dat ging gelukkig goed. Sinds die nacht gaat het gelukkig weer wat beter.

Ik voel nog wel ontzettend veel moeheid in mijn lijf zitten, maar dat moet wegtrekken met nog meer rust houden. Daarom was ik dus ook even niet in staat om te schrijven voor mijn blog. Gelukkig stonden voor mijn boekenblog nog wel genoeg artikelen ingepland, dus die bleef gewoon draaien. Ik merk nu ook dat ik nog niet teveel op mijn laptop moet zitten. Dus ik sluit dit verhaal hier af. Ik ga weer even uitrusten! Vanaf nu hoop ik weer helemaal terug te zijn, maar wellicht glip ik er nog soms een dagje tussenuit als ik merk dat ik de rust nodig heb. Hopelijk is met jullie alles goed!

Leestip: Extra online geld verdienen kun jij ook!

Ben jij ooit wel eens dagen lang steeds ineens duizelig geworden? Wat heb jij daar toen aan gedaan?

Terug van weg geweest