Terugvlucht is aangepast deel 2

Terugvlucht is aangepast deel 2

15 augustus 2023 8 Door Marìs

Je leest op dit moment mijn artikel; Terugvlucht is aangepast deel 2. Want het verhaal van vorige week over de aanpassing van de terugvlucht die Transavia deed krijgt een vervolg.

Terugvlucht is aangepast deel 2

Terugvlucht is aangepast deel 2

Vorige week lazen jullie deel 1 en vandaag; Terugvlucht is aangepast deel 2. Vorige week konden jullie lezen dat Transavia mijn avondvlucht terug naar huis van 19:00 uur aanpaste naar 10:45 in de ochtend en dat wij dat zelf via Sunweb aanpasten naar de enige andere terugvlucht van Transavia naar Nederland om 11:00 uur. Dan hadden we tenminste nog een kwartiertje langer om te ontbijten. Maar we waren hier natuurlijk alles behalve tevreden mee.

Leestip: Leuke (solo) spellen voor vakantie!

Als wij naar huis gaan, dan willen we gewoon lekker rustig kunnen ontbijten, rustig wakker worden en daarná de laatste dingen inpakken in de koffer. Want het echte inpakken doen we natuurlijk al de avond van tevoren. Maar je hebt altijd nog wat laatste dingen zoals de spullen die je in de nacht en ochtend nog in gebruikt hebt. Niemand heeft er zin in om zich op vakantie te moeten haasten. Ben je net lekker ontspannen na 3 weken vakantie, zou je op je laatste dag weer moeten gaan stressen. Daar hadden wij beiden dus écht geen zin in.

Afgelopen weekend zat ik daar weer aan te denken en ineens bedacht ik me iets. Toen we keken voor terugvluchten naar Nederland hebben we alleen maar gekeken naar Transavia. Eigenlijk omdat Sunweb altijd met die maatschappij vliegt, dus die reizen kopen ze in (niet alles, maar een aantal). Maar dat meisje aan de telefoon zei al; mocht er een vlucht gaan die wij niet ingekocht hebben, dan kunnen we de terugvlucht annuleren dat jullie die zelf boeken.

De oplossing!

En toen dacht ik dus ineens; waarom ben ik hier nou niet eerder op gekomen!! Ik ga gewoon kijken of er andere maatschappijen terug naar Nederland vliegen die dag. In de middag of vroege avond! En toen kwamen er ineens 2 andere opties boven drijven. Waarvan er eigenlijk eentje al direct afviel voor mij, want dan zouden we pas om kwart voor 4 in de nacht aankomen in Nederland. Dat vond ik dan wel weer érg laat.

Toen bleef er nog 1 optie over. Een vlucht van TUI om die rond half 5 ’s middags terug vliegt naar Nederland, dan landen we rond 10 uur in de avond op Schiphol. Echt helemaal perfect wat mij betreft!! We konden dan zelfs 50 kilo bagage boeken per persoon, terwijl we bij Transavia (via Sunweb) maar 30 kilo konden boeken. En omdat we altijd veel kopen en mee naar huis nemen, is dat wel erg prettig! Dit gewicht moet dan wel verdeeld worden over meerdere koffers, maar we checken onze handbagage koffer dan altijd in als ruimbagage (doen we op de heenweg ook trouwens, maar dan is die meestal leeg). We hebben dan als handbagage iets van een rugzak of handtas.

Na het weekend toen mijn moeder hier was, heb ik het meteen uitgebreid besproken en toen hebben we direct de TUI-vlucht geboekt. We zijn beiden zo blij met deze oplossing! Want hierdoor kunnen we op onze laatste dag zelfs nog gewoon lekker rustig bij het zwembad liggen na het uitchecken, heerlijk! Gewoon lekker vertrouwd zoals altijd!

De kosten

Onze vlucht voor 2 personen bij TUI met 50 kilo ruimbagage per persoon kostte in totaal 558,98 euro. Dat betekent dus 279,49 euro per persoon. Dat hebben we ook meteen betaald. Omdat het die avond al te laat was om Sunweb nog te bellen, hebben we dat pas de volgende dag gedaan.

Want daar moesten we onze terugvlucht met Transavia natuurlijk annuleren. Ook gingen daar de kosten voor onze koffers (de 30 kilo ruimbagage) eraf. En omdat je alleen een retour-transfer kan boeken, ook de beide keren transfer-kosten. Dit betekent dat we dus zelf nog ons vervoer tussen het vliegveld en de accommodatie moeten regelen. Maar ook daar hebben we al een oplossing voor. Er is een Nederlander die vervoer voor reizigers regelt. Dan staat er gewoon een taxi chauffeur klaar met een bord met jouw naam erop, dus dat gaan we binnenkort ook alvast reserveren. Maar hiervoor wachten we eerst heel even op ons geld terug van Sunweb.

Want deze week kunnen we namelijk als het goed is ook alvast onze vliegtuigstoelen voor de heenreis reserveren. Dus dat gaan we dan ook direct regelen. Voor de terugreis kan dat natuurlijk pas later. Hiervoor geldt ook weer een andere tijdsduur omdat het een andere maatschappij is. Het bedrag dat we in totaal terug krijgen van Sunweb is 412 euro. Dus 206 euro per persoon.

Dit betekent dus dat we per persoon 73,49 euro extra moeten betalen. En dat is natuurlijk nog niet alles, want de kosten voor het vervoer moet je daar eigenlijk nog bij optellen. Op dit moment kan dat nog niet omdat die kosten bij ons nog even niet bekend zijn. Maar wij hebben er alles voor over om niet te hoeven stressen op onze vakantie. Daarbij komt ook kijken dat wanneer we om 11 uur zouden vertrekken, we zo vroeg opgehaald zouden worden, dat we op de dag van vertrek onze vriendinnen niet eens meer gedag konden zeggen, omdat zij net iets later op het werk moeten zijn dan dat wij opgehaald zouden worden. Nu kunnen zij natuurlijk best eerder komen, maar dan zou het ook zo’n vluchtig afscheid worden. Ook dat vonden we maar niks.

We zijn dus beiden heel erg blij dat we het op deze manier hebben kunnen oplossen en voor ons perfecte vliegtijden hebben kunnen regelen. Nu wordt het écht extra genieten!! Je mag jezelf ook wel even extra verwennen en trakteren na 5 jaar niet op je favoriete plek te zijn geweest!

Leestip: Terugvlucht is aangepast!

Ben jij ooit weleens met 2 verschillende maatschappijen heen en weer gevlogen?! Ik nog nooit eerder.

Terugvlucht is aangepast deel 2