Terugvlucht is aangepast

Terugvlucht is aangepast

8 augustus 2023 2 Door Marìs

Onze terugvlucht is aangepast, niet door ons, maar door Transavia. Hoe dat zit zal ik jullie in dit artikel precies vertellen.

Terugvlucht is aangepast

Terugvlucht is aangepast

Nadat we zelf onze heenvlucht aangepast hadden, is er nu nog een wijziging; onze terugvlucht is aangepast. Deze keer niet door ons, maar door Transavia. Want ze lopen kennelijk nog steeds te klooien met vluchten. En met deze wijziging zijn wij alles behalve blij.

Leestip: Dit laat ik vervallen!

Onze terugvlucht zou eigenlijk rond 19:00 uur in de avond vertrekken. Wat ons betreft heerlijk, want wij hebben graag op onze laatste dag gewoon nog een hele dag. We willen altijd al onze tijd goed gebruiken. En je betaald ten slotte ook gewoon voor die dag. Dan heb je het meeste waar voor je geld als je dan pas in de avond terug vliegt. Wat onze accommodatie betreft; daar mogen we dan nog gewoon de hele dag blijven. Niet in de kamer zelf, maar wel alle overige faciliteiten mogen nog gebruikt worden. De koffers kunnen gewoon in de lobby staan (zitten toch op slot). En wil je je omkleden, duik je even de wc in.

Nu kreeg ik ineens een email dat Transavia de vlucht aangepast had. We zouden niet meer terugvliegen om 19:00 uur, maar al in de ochtend om even over half 11. Doe ff normaal joh! Dat is gewoon een hele dag die we dan mis lopen! Dan moeten we ineens vroeg opstaan en maar hopen dat we niet al te vroeg opgehaald worden, zodat je nog normaal kunt ontbijten. Daar waren we dus wel een beetje boos over.

Dus toen belden wij natuurlijk weer naar Sunweb om te vragen of er nog iets anders mogelijk was. De mevrouw aan de telefoon vond het ook heel vervelend voor ons en zei ook meteen; dat is bijna een hele dag die je mis loopt! Daarom ging ze voor ons diverse mogelijkheden na, wellicht of we eventueel naar een andere luchthaven konden vliegen (in Nederland), maar helaas, Sunweb had geen andere vluchten. Ze ging zelfs voor ons kijken bij Transavia zelf. Dan had ze onze terugvlucht via Sunweb geannuleerd en hadden we zelf een terugvlucht bij Transavia kunnen boeken als die wel later gegaan was. Maar helaas, ook Transavia zelf bood geen andere mogelijkheden aan op hun site qua vluchten.

De enige andere vlucht die er was, gaat een kwartier later. Dus we zeiden; nou doe die dan maar. Dan hebben we tenminste in elk geval nog 15 minuten langer om te ontbijten. Toen bleek dat die vlucht nog iets goedkoper was en daarnaast heeft de mevrouw de reserveringskosten van de reis van de totaalsom afgehaald omdat ze het zo lullig voor ons vond. Daardoor kreeg ik in totaal nog 38,28 euro retour. Dit heb ik inmiddels netjes ontvangen. Dat gaan we gebruiken voor de stoelreservering die we gaan doen.

Dat is dan nog een hele kleine troost. Naast dat we dus al op tijd onze vakantie verlengd hadden met 2 dagen. Wat nu dus eigenlijk neerkomt op maar 1 dag, omdat als nog onze laatste dag afgepakt is. Maar helaas zitten we vast aan die specifieke datum om terug te gaan, omdat de vriend van mijn moeder een dag later jarig is. En ook omdat ik mijn verjaardag natuurlijk daar wil vieren. En onze verjaardagen liggen nou eenmaal heel dicht bij elkaar. Ik zei al gekscherend tegen m’n moeder; we spreken gewoon af dat hij voortaan 2 dagen later jarig is! Dat vonden we beiden wel een goed idee, haha. Inmiddels is de gehele periode ook al niet meer boekbaar, omdat het gewoon volgeboekt zit.

Leestip: Leuke (solo) spellen voor vakantie!

We hebben nog nooit eerder zoveel gezeik gehad met vluchten die niet doorgaan of gewijzigd worden. Hebben jullie daar ervaring mee?

Terugvlucht is aangepast