Texel – diary 215

Texel – diary 215

24 mei 2022 4 Door Marìs

Texel – diary 215. Omdat er vorige week geen diary was, krijgen jullie nu 3 dagen extra erbij, zodat mijn hele vakantie in deze diary staat.

Texel - diary 215

Texel – diary 215

Vandaag lezen jullie mijn photodiary; Texel – diary 215. Vorige week was ik al op vakantie, en omdat ik geen zin had om op vakantie te werken, kwam er even geen diary online. Natuurlijk deel ik wel mijn hele vakantie met jullie en daarom beginnen we op vrijdag 13 mei.

Leestip: Kosten van de Floriade!

Vrijdag 13 mei

Texel - diary 215

Het was al meteen mooi weer!

Texel - diary 215

We zaten in zo’n huisje. Super leuk die kleuren!

Texel - diary 215

De eerste avond gingen we meteen lekker uit eten in het restaurant op het park.

Zaterdag 14 mei

Texel - diary 215

Vandaag waren we in Den Burg. En midden in het centrum was er een parkje met een glazen gebouwtje. Dat zag er leuk/ gezellig uit!

Texel - diary 215

We zijn het hele centrum doorgelopen en hebben flink geshopt!

Natuurlijk hebben we tussendoor nog even lekker ergens geluncht. We kozen alle 3 voor een pannenkoek.

Zondag 15 mei

Texel - diary 215

Zondagochtend gingen we lekker zwemmen en in de middag hebben we over het park gewandeld.

Maandag 16 mei

Texel - diary 215

Vandaag gingen we naar de vuurtoren in De Cocksdorp. Eerst was het nog bewolkt, maar meteen nadat ik deze foto maakte brak de zon door. Heerlijk!

Texel - diary 215

Als of de wolken er nooit geweest zijn!

We zijn wezen lunchen op het Landal park en daarna gingen we naar het centrum van De Cocksdorp. Helaas was daar praktisch niks te beleven. Er zitten een paar eettentjes en er zitten 2 winkeltjes waarvan er eentje gesloten was op maandag.

Dinsdag 17 mei

Texel - diary 215

Vandaag was het Juttersmuseum in De Koog aan de beurt om te bezoeken! Daar is zóveel te zien. Ze halen de gekste dingen van het strand.

Texel - diary 215

Aansluitend gingen we lunchen en shoppen in De Koog. Ook hier slaagde ik weer goed voor kleding!

Texel - diary 215

Na het shoppen gingen we uit eten bij La Cascade. Ik bestelde spaghetti carbonara.

Woensdag 18 mei

Texel - diary 215

Vandaag was het tijd voor een bezoekje aan Ecomare. Dat kun je natuurlijk niet overslaan als je op Texel bent.

Texel - diary 215

Dit kleine zeehondje was verzwakt gevonden en sterkt nu aan in Ecomare. Hij keek of er nog wat vis in de emmer zat, maar helaas.

Texel - diary 215

Annie op het vlot (ja ze heet écht Annie).

Tussen de middag hebben we geluncht in Ecomare. Er was redelijk veel keuze in het restaurant daar!

Texel - diary 215

In de avond hebben we bij de Catharinahoeve gegeten. Ik had een pannenkoek met kaas en spinazie. Mijn moeder had er eentje in de vorm van Texel en oma had er eentje met van alles en nog wat.

Donderdag 19 mei

Ik werd al vroeg wakker, want het regende keihard op het schuine raam. En ook was er harde onweer.

In de loop van de ochtend besloten we toch om erop uit te gaan, want het was onze laatste hele dag! We begonnen bij de chocolaterie op het industrieterrein in Den Burg. Toen we uitstapten was het droog. Die had leuke Texel figuurtjes zoals schaapjes en zeehonden, maar ook de vuurtoren. Dus we hebben onszelf getrakteerd op een paar lekkere bonbons.

Daarna gingen we naar het centrum van de Koog, waar we een winkeltje bekeken die vorige keer al dicht was. En daarna haalden we nog wat souvenirs bij voor diverse mensen. Eenmaal daar barstte de bui weer los en zijn we heel snel naar de auto gelopen.

Texel - diary 215

Op naar Paal 28 in De Cocksdorp, want daar wilden we graag lunchen.

Texel - diary 215

Na de lunch werd het gelukkig weer droog! We gingen terug naar ons huisje en keken een paar gemiste gtst’s.

Texel - diary 215

Daarna gingen we uit eten in Den Burg bij Buon Appetito. De lasagna was echt overheerlijk! Na afloop terug in het huisje keken we de andere 2 gemiste gtst’s.

Texel - diary 215

Op de terugweg naar het huisje stopten we om een foto te maken van de beginnende ondergaande zon.

Vrijdag 20 mei

Texel - diary 215

Na alles ingepakt te hebben en de sleutel ingeleverd te hebben, deden we een rondje minigolf!

Texel - diary 215

Hierna was het alweer tijd om te lunchen, dus dat deden we nog even gezellig op het park. Ik koos een 12uurtje. Mijn moeder nam een appelgebakje en kreeg mijn tomatensoep, want anders had ik teveel. En oma had een broodje brie. Wederom erg lekker!

Texel - diary 215

En toen moesten we Texel alweer verlaten. De week is echt voorbij gevlógen en eenmaal terug op het vaste land begon het meteen te plenzen. Terwijl we eerst op Texel nog gezelschap hadden van een flauw zonnetje.

Zaterdag 21 mei

Vandaag heb ik meteen de eerste wassen weggedraaid. En ook de tuin was ondanks de buien van de dag ervoor toe aan een flinke slok water. Ook haalde ik wat boodschappen waar ik vrijdagavond niet meer aan toe gekomen was. In de avond las ik een dun boek uit, en ik ruimde de lade van de salontafel weer in. Daar was ik voor de vakantie niet meer aan toe gekomen.

Zondag 22 mei

Omdat ik me besefte dat de klusser maandag weer komt, haalde ik alvast het eerste deel van mijn weekboodschappen. Ook draaide ik de laatste 2 wassen weg. Verder begon ik vandaag weer met het schrijven van diverse artikelen die deze week online zullen gaan komen (en later) voor op mijn 3 blogs. Ook deze dag vloog voorbij en zo belanden we weer in het gewone leven.

Leestip: Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie in 2022?!

Ben jij wel eens op Texel geweest? Wat vind jij het leukste om daar te doen en in welk restaurant op Texel eet jij het liefste?