Tips om je huis koel te houden

Tips om je huis koel te houden. Vorige week konden jullie lezen dat ‘we’ doorgeslagen zijn. Deze week vertel ik jullie hoe je je huis (weer) koel kunt krijgen en jezelf.

Tips om je huis koel te houden

Tips om je huis koel te houden

Tips om je huis koel te houden. Vandaag vertel ik jullie hoe je je huis (weer) koel kunt krijgen. En dus ook hoe je die in het vervolg koel kunt houden als het weer zo heet wordt. Experts verwachten namelijk dat dit steeds vaker zal gebeuren. Dus tijd voor wat tips!

Wanneer je binnen een fijne temperatuur bereikt hebt is het handig om te weten hoeveel graden dat precies is. Zo kun je namelijk in de gaten houden hoe warm het buiten is en zodra het buiten een stuk warmer wordt dan binnen kun je actie ondernemen.
Sluit dan je gordijnen én je ramen ook als het net lijkt alsof er frisse wind door je huis waait, want dat is niet zo. Het voelt wel zo, maar daardoor komt juist de warmte van buiten naar binnen toe. Dus doe je ramen en gordijnen dicht totdat het buiten weer koeler is dan binnen.

Wanneer het buiten koeler is dan binnen zet dan lekker alles tegenover elkaar open zodat het binnen weer kan afkoelen. Je kunt natuurlijk wel gewoon zelf in de tuin gaan zitten, zo lang je de gordijnen maar achter je dicht doet! Doe dit zo met alle kamers in je huis en je houdt je huis zo koel mogelijk!

Kun je niet slapen?

Neem dan voor het slapen gaan een lauwe douche. Koud is niet goed omdat je zo je lichaamstemperatuur omlaag brengt en het nog warmer lijkt. En van een warme douche warm je zelf ook erg op, dus ook dan kun je niet slapen. Van een warme douche gaan je poriën namelijk dicht zitten.

Of neem een lekker lauw voetenbadje! Als je voeten wat afkoelen dan koel jij zelf namelijk ook af. Vermijd ook alcohol en cafeïne voor het slapen gaan, hier ga je namelijk slechter van slapen. Een glas water nemen voor het slapen gaan is wel prima. Thee kan ook gewoon, maar zorg er dan wel voor dat het kruidenthee is, want daar zit geen cafeïne in.

En tot slot; hou je rustig. Span je niet teveel in tijdens de hitte! Hou je apparatuur ook zoveel mogelijk uit tijdens de hitte. Zoals bijvoorbeeld je laptop en tv. Deze geven namelijk veel warmte af en dat wil je niet als het al zo warm is. Ook bijvoorbeeld je oven geeft heel veel warmte af die dan ook weer in je huis blijft hangen. Normaal niet erg, maar tijdens een hittegolf niet zo prettig!
Doe ook je lampen zoveel mogelijk uit! Want ook die geven warmte af. Je hoeft natuurlijk niet helemaal in het donker te gaan zitten, maar zorg ervoor dat je bijvoorbeeld maar 1 lamp aan hoeft te doen.

Wat doe jij om je huis koel te houden tijdens een hittegolf?

 

One thought on “Tips om je huis koel te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *