Toch wel gekocht

Toch wel gekocht

3 november 2023 3 Door Marìs

Ik zei dat ik het niet zou doen, maar ik heb het toch wel gekocht. Wat? Nog 5 ETF’s van VWRL. Ze stonden nog lager dan vorige keer. Ietsjes.

Toch wel gekocht

Toch wel gekocht

Omdat ze nog iets lager stonden heb ik ze toch wel gekocht. Eigenlijk had ik zoiets van; ik doe het nu niet, want ik moet mijn nieuwe meubels ook nog betalen. Maar hiervoor stond VWRL lange tijd boven de 100 euro per stuk. Omdat ze nu al eventjes onder de 100 euro staan, wilde ik dit eigenlijk het liefst gewoon geregeld hebben. Dan mogen ze nu weer lekker gaan stijgen 😉

Leestip: Verjaardaggeld ontvangen!

Mijn insteek is natuurlijk al heel lang; 20x VWRL aankopen, wat ik eigelijk het liefst al in mijn bezit had willen hebben, maar tussendoor vond ik de prijs van boven de 100 euro per stuk gewoon te duur. Daarom stelde ik het uit. Ik wist dat het niet nodig was om dat ervoor neer te tellen, omdat er wel weer een dip zou komen. Het ideale moment om te kopen. En ik had gelijk.

De verdere route is dan 20x IDVY en 20x TDIV in mijn portefeuille krijgen. Ik heb al 1x TDIV erin zitten. Die had ik tussendoor al een keer gekocht. Waar ik even geen rekening mee gehouden had, was dat ik deze maand al een aankoop gedaan had, waardoor ik in plaats van 1 euro transactiekosten ineens 3 euro moest betalen. Oeps. Klein foutje. Maar het is nog altijd minder dan wanneer ik op 10 verschillende momenten 1 aankoop gedaan zou hebben. Leermomentje voor een volgende keer zullen we maar zeggen 😉

Deze keer kocht ik 5x VWRL voor 98,38 euro per stuk. Wat dus neerkomt op 491,90 euro. Plus de 3 euro transactiekosten. Dus in totaal betaalde ik deze keer 494,90 euro. Ik had weer even 500 euro overgemaakt naar mijn account, omdat ik niet wist wat het zou gaan kosten, je moet maar afwachten waar je de ETF’s voor kunt aankopen. Dan vind ik dit even makkelijker rekenen. De 5,10 euro die ik over hield stortte ik direct weer terug naar mijn betaalrekening. Mijn vrije ruimte laat ik het liefst leeg staan.

Al met al zit ik nu eindelijk op het minimale aantal VWRL dat ik graag wilde hebben toen ik weer startte met beleggen. Wanneer ik een volgende keer aankopen ga doen, kijk ik eerst hoeveel geld ik beschikbaar heb en daarna beslis ik dan wat ik ga aankopen. Als de VWRL laag staat, wellicht ga ik daar dan toch eerst mee verder. Maar mocht ik wat minder geld beschikbaar hebben, dan kies ik eerst een andere ETF uit. Dat beslis ik echt pas weer op het moment dat ik iets ga kopen. Voor nu ben ik in elk geval heel erg blij en voel ik meteen een soort rust over me heen komen.

Er spookte namelijk 3 dingen door mijn hoofd; ik moet nog 5x VWRL erbij hebben, want dan zit ik eindelijk op de 20 stuks. Ik moet mijn meubels betalen, en; ik moet weer investeren in crowdfunding projecten, om mijn inkomsten op te hogen. Omdat het beleggen nu uit mijn hoofd is blijven er nog maar 2 dingen over die rondspoken! Dus zo heb ik toch weer iets kunnen schrappen. Dit was voor mij gewoon het goede moment om toch te kiezen voor de aankoop van nog 5 ETF’s.

Ook zie ik deze aankoop als een investering in mijn toekomst. Een stapje dichterbij de mogelijkheid om ergens anders te gaan wonen, zonder daar een baan te hoeven zoeken. En wel geheel zelfstandig te kunnen leven. Omdat ik natuurlijk wel dividend ontvang elk kwartaal over alles wat in mijn portefeuille zit. Daarom wil ik ook zoveel mogelijk blijven investeren en beleggen. Dan voelt het een stapje dichterbij dat ik ooit ook ergens kan wonen waar ik vriendinnen heb. Natuurlijk wel door ook logisch na te blijven denken, dat moet je nooit vergeten wanneer je met dit soort dingen bezig bent.

Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en dat is prima. Dit is voor mij de juiste weg. Overigens geef ik geen advies, dat laat ik aan experts over. Ik vertel jullie gewoon over mijn persoonlijke beslissingen.

Leestip: 5 ETF’s gekocht!

Heb jij een bepaald aantal ETF’s in je hoofd die je wilt hebben? Voor mij zijn er 3 verschillende ETF’s die ik graag in mijn portefeuille wil hebben. Eentje daarvan heb ik dus vandaag aangevuld. In eerste instantie denk ik aan; alles 20x in mijn portefeuille hebben.

Toch wel gekocht