Totale kluskosten 2019

13 december 2019 3 Door Marìs

Totale kluskosten 2019. Zoals jullie weten werd er een klushuis gekocht waar énorm veel aan moest gebeuren. Jullie lezen hoeveel er uitgegeven is dit jaar.

Totale kluskosten 2019

Totale kluskosten 2019. Er is ontzettend veel geklust in huis dit jaar. Maar momenteel is er een tijdelijke spaarpauze ingelast. Ik zal jullie eerst eens vertellen wat er allemaal gedaan is in/ aan/ op het huis. In grote lijnen dan.

Leestip: Doel extra inkomsten 2020!

Er werd een dakkapel geplaatst, 1 zolderraam werd vervangen en er kwam 1 kleine nieuwe bij. Ook werd er een hele nieuwe keuken geplaatst en onder de grond moesten wat leidingen verplaatst worden naar de andere kant van de keuken. Er werd een halfhoog muurtje van de keuken gesloopt die te ver de woonkamer in stond. Ook werden de wc en badkamer gesloopt want die waren uit het jaar 0 en moesten beschouwd worden als ‘niet aanwezig’. Tijdelijk is de wc beneden weer werken gemaakt door een nieuwe (hang) wc te plaatsen.

Daarnaast is er ook een hele nieuwe badkamer geplaatst. Overal in huis is er gestuukt en een nieuwe vloer gelegd (want er lag geen vloer op het beton, die was eruit gehaald voordat het in de verkoop ging). Alle kozijnen en deuren zijn nieuw gekocht (kunststof kozijnen met hr++ incl. glas).

Ook heb ik diverse leidingen laten infrezen en bij de keuken wat stopcontacten laten aanleggen, een vaatwasser aansluiting laten maken en het lichtknopje verplaatst. Er werden 2 smalle muurtjes geplaatst die nét het rommelige van de keuken ‘verstoppen’ en er werd ook een trapkast gemaakt in de woonkamer, inclusief elektra en lichtpunt. Ook is mijn oerwoud (lees; achtertuin) al gekapt. Alles is daar met de grond gelijk gemaakt. Want er moest tijdelijk een steiger in.

Leestip: Mijn spaardoelen van 2020!

Er was ook pech

Tot slot even de pech puntjes; er moesten door het hele huis nieuwe binnenkozijnen incl. deuren in, want dat zag er niet uit en was niet te redden. Ik had gehoopt dat later te kunnen doen, maar omdat ze oude kozijnen eruit wrikken zou de vloer dan beschadigen. Dus dat moest voordat de vloer gelegd werd helaas. Daarnaast was de pas geplaatste dakkapel al snel lek (de loodvervanger die ze gebruikt hadden). Dus hij moest weer half uit elkaar en er is nu écht lood geplaatst door mensen die wél met goed materiaal werken.

Daarnaast kwamen we ook asbest tegen en tja, dat moest direct verwijderd worden op 2 punten, want anders had ik mijn badkamer niet kunnen gebruiken én de hele winter met een noodpui van hout gezeten en een pikdonkere woonkamer die net een grafkelder leek. Ik had een lekkage op zolder omdat er een rooster lek was. Dus dat rooster werd vervangen door een dakpan met geïntegreerd ventilatierooster.

Ik ben vast nog wel wat dingen vergeten op te noemen, maar jullie zien; er is al gigantisch veel gebeurt in/ aan en op het huis. Dus ik ben erg blij met alles wat gedaan is. Het bedrag wat uitgegeven is, is ook gigantisch. Deels is dit betaald van overwaarde en deels van gespaard geld. Daarnaast is er ook een lening speciaal voor verbouwing van je huis afgesloten.

Het bedrag wat tot nu toe al uitgegeven is, is:  61.188,33 euro.

Leestip: Zo spaar ik een buffer van 2500 euro!

Heb jij ooit een huis gekocht waar zóveel klussen aan gedaan moesten worden als aan dit huis?