Tuin update en kosten

Tuin update en kosten

31 mei 2023 8 Door Marìs

Je leest op dit moment over mijn tuin update en kosten voor mijn tuin. Zo’n 2 jaar terug liet ik mijn tuin renoveren, want het was 1 groot oerwoud toen ik mijn huis kocht.

Tuin update en kosten

Tuin update en kosten

Als suggestie van een lezeres geef ik jullie een tuin update en kosten. 2 jaar terug liet ik mijn tuin helemaal renoveren en er werd mij gevraagd hoe het nu met de tuin gaat. En ik zou mezelf niet zijn als ik daar dan ook in de vervolgkosten bij meeneem. De tijd gaat héél snel voorbij, dus ja het is écht alweer 2 jaar geleden dat mijn tuin gerenoveerd werd.

Leestip: Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste!

Inmiddels kan ik dus echt zeggen hoe tevreden ik erover ben. Ben ik blij dat ik dit heb laten doen? Ja! Heel kort gezegd. Want er is zoveel minder onderhoud dan toen het nog een oerwoud was. Vooral de voortuin daar hoef ik praktisch niks meer aan te doen en dat is zó fijn! Daar heb ik losse potten/ bakken staan met wat planten erin. Waarvan sommige het overleefd hebben al die tijd, en sommigen ook niet. Ik ben gewoon niet zo goed in zien of een plant wel of geen water nodig heeft. Heb geen verstand van planten en vind het ook niet leuk om me erin te verdiepen. Maar het staat wel gezellig.

Dus dat is de reden dat ik wel wat planten wil hebben staan. Ik heb voor Chinese palmbomen staan die het alle 3 nog prima doen. Ook had ik naast de voordeur een kleinere bak staan, overdekt, met rotsplantjes, maar die hebben het niet overleefd. Denkelijk toch door een gebrek aan water. Om op te lossen dat ik gewoon niet zie wanneer planten wel of geen water nodig hebben, heb ik kort geleden waterbollen gekocht. Om in alle bakken iets te kunnen plaatsen moest ik 6 setjes van 2 stuks kopen a 6 euro per stuk. Dus in totaal gaf ik daar 36 euro aan uit. In de hoop dat dit dan dé oplossing gaat zijn. De plant drinkt dan wat hij nodig heeft, zeggen ze.

Tuin update en kosten

Dan heb ik natuurlijk ook nog een achtertuin (die bollen waren trouwens voor zowel voor als achter). Het kunstgras dat ik liet leggen, daar ben ik niet helemaal tevreden over. Wellicht denk je; waarom niet? Dan is mijn antwoord; omdat ze het gewoon niet mooi afgesneden hebben. Het heeft ronde vormen her en der dus wellicht heb ik het ze ook niet al te gemakkelijk gemaakt, maar toch. Omdat er kieren zitten tussen de tegels en het kunstgras, groeit er dus als nog onkruid in die kieren. We zijn nog aan het bedenken hoe ik dit weg kan krijgen. Mochten jullie suggesties hebben; ik lees ze graag in de reacties!

Visite

Ook is de mol hier op visite geweest, waardoor het kunstgras nu nogal bobbelig erbij ligt. Tja dat beestje komt er natuurlijk niet doorheen. Maar goed ook, want die hoort niet in mijn tuin. Wel lag er ineens een berg aarde naast het gras, dus daar heb ik een extra pin de grond in geduwd. En toen kon hij er niet meer langs en was dat probleem in elk geval opgelost. Laat hem maar lekker verderop in de wijk gaan graven, genoeg grasvelden hier in de buurt waar hij z’n gang kan gaan. Maar niet in mijn tuin!

Verder gaat het voegsel nu her en der wat scheuren, waardoor er dus ook af en toe onkruid tussen de tegels door komt. Binnenkort wil ik dus iemand de gescheurde stukken even opnieuw laten voegen/ of voegsel erbij laten voegen. Geen idee wat handiger is. Dat is denk ik ook te danken aan meneer mol waardoor de boel natuurlijk ook een beetje gaat verzakken. Wat de planten/ bomen in de achtertuin betreft heeft eigenlijk alleen de bananenplant het niet overleefd. Die bak staat nu dus leeg. Binnenkort ga ik hiervoor een 2e yucca filamentosa variegata halen. Deze kost 30 euro.

Daarnaast betwijfel ik of 1 Chinese palm het wel gaat redden, want er zitten redelijk wat dode bladeren aan. Even wegknippen en kijken wat voor nieuws er op wil komen. Voor hebben ze recent nieuwe aarde van me gekregen en palmvoeding, want de aarde was flink geslonken voor. Achter kan er ook wel wat bij, maar dan heb ik eerst nieuwe aarde nodig. Kosten nu nog onbekend. Al met al ben ik dus best tevreden over hoe het nu gaat! Zeker aangezien ik in de tussentijd geen kosten gemaakt heb voor de tuin.

Leestip: Wet van de aantrekkingskracht!

Hoe gaat het met jullie tuin? Hoe vaak geven jullie geld uit aan de tuin? Ik zet er zoveel mogelijk vaste planten/ boompjes in, zodat ik weinig tot geen kosten eraan heb.

Tuin update en kosten