Tuincentra – diary 176

Tuincentra – diary 176

17 augustus 2021 2 Door Marìs

Tuincentra – diary 176. Dit was de week van de tuincentra, ik bezocht meerdere tuincentra en scoorde weer wat dingen voor de tuin. Ook zag ik diverse leuke potten, dus ik moet nog even kijken welke potten ik wil hebben naast de 3 bloembakken die inmiddels besteld zijn.

Tuincentra - diary 176

Tuincentra – diary 176

Ik deel vandaag met jullie mijn photodiary; Tuincentra – diary 176. Deze week zou mijn opa jarig zijn geweest, wij gaan dan altijd een dagje weg met mijn oma. En we eten met elkaar. Omdat het niet echt mooi weer zou worden, gingen we naar een groot tuincentrum toe. Zo kon oma kijken voor kleine kaktussen en ik voor diverse dingen voor de tuin.

Leestip: Kosten paspoort en rijbewijs gehad!

Dinsdag 10 augustus

Dit is een van de losse potten die ik wel erg mooi vind. Alles wat ik mooi vind zette ik op de foto inclusief de prijs. Dat is makkelijk beslissen vanuit huis wat je er dan nog bij gaat halen.

Tuincentra - diary 176

Mijn oma wees deze pot aan, als ook passend bij mijn Canarische tuinstijl. Dit is een grote versie, maar er was ook nog een kleinere die goedkoper was. In combinatie met het wit en het groen van de planten ook erg mooi!

Ook zagen we nog leuke stoeltjes die erg lekker zaten! Nu alleen nog voor tafels kijken, want dat vergaten we, omdat we inmiddels zo’n trek hadden. Het was namelijk al half 2 en lunchtijd geweest! In de avond kwam mijn tante ook en aten we nog gezellig met elkaar.

Donderdag 12 augustus

Tuincentra - diary 176

Vandaag was ik met mijn moeder samen bij weer een ander tuincentrum. Ook deze pot komt in aanmerking. Ze zijn wel altijd duur, die mooie grote potten! Maar goed, het is dan ook geen materiaal wat kapot kan vriezen, dus dan is het zijn geld wel waard.

Zaterdag 14 augustus

Tuincentra - diary 176

Ik was vandaag naar oma gegaan, omdat ze gezegd had dat ze nog diverse boekjes met planten thuis had. Die mocht ik doorkijken om ideeën op te doen voor de tuin. Zo kwam ik bijvoorbeeld de skimmia tegen, deze heeft besjes. Je hebt verschillende soorten, op een aantal komen sowieso bijen af, maar ik moet nog even uitzoeken of er een soort tussen zit waar ze (en wespen en hommels ook niet!) niet op af komen.

Er is bijvoorbeeld ook een soort die pas in oktober bloeit, dan zit ik toch niet meer buiten, dus dat zou een optie kunnen zijn. Zo maakte ik van meerdere bladzijdes een foto om dingen uit te zoeken.

Per plant zoek ik uit wanneer ze bloeien, of er wespen, hommels of bijen op af komen (want die wil ik geen van 3en!!) én hoe winterhard ze zijn, maar natuurlijk ook waar ze moeten staan: zon, half schaduw of schaduw.

Zondag 15 augustus

Ik begon de dag met even lekker lezen en douchen. Daarna niks bijzonders, want het was benauwd in huis en daar werd ik een beetje naar van. Waarschijnlijk kwam dat ook doordat ik slecht geslapen had. Zelfs de ramen open hielp niet echt, omdat de wind er niet op stond.

Leestip: Kopen of sparen!

Zoek jij eerst van alles uit over planten voordat je ze koopt? Omdat je bijvoorbeeld bepaalde eisen hebt? Of kijk je gewoon rond en neem je mee wat er leuk uit ziet?