Tuinrenovatie is gestart

Tuinrenovatie is gestart

11 september 2021 7 Door Marìs

De tuinrenovatie is gestart! Eindelijk na 2,5 jaar tegen een soort van oerwoud aan kijken is de graafmachine flink tekeer gegaan.

Tuinrenovatie is gestart

Tuinrenovatie is gestart

De tuinrenovatie is gestart deze week! Al 2,5 jaar verheug ik mij op het moment dat ik mijn droomtuin opgebouwd ga zien worden. En deze week was het eindelijk zo ver. Na 4 dagen uitstel omdat een vorig project uitliep, zijn ze nu gestart met mijn tuin!

Leestip: Project uitgesteld!

Al het onkruid, oude boomstammen en stronken/ struikjes zijn eruit gehaald, de meeste dikke wortels zijn er ook al uit. Dat was natuurlijk ook wel echt het meeste werk, want er hebben flink wat bomen en struiken in de tuin gestaan. Deels had ik dat al weggehaald met een schep, maar het was bijna niet te doen om te scheppen, omdat er ook flink wat vijverfolie in de tuin lag. Daarnaast zat de grond gewoon stampvol met dikke wortels en lag er ook veel glas in de tuin.

Gelukkig is al die rotzooi nu zo goed als helemaal weg. Er is ook al zand bezorgd wat nog in de tuin gaat om de boel op te hogen, want in de loop van de tijd is het verzakt, omdat het zand tijdens flinke regenbuien zo onder het huis kon spoelen. Daar moest natuurlijk ook wat aan gedaan worden, want flinke regenbuien houden we voorlopig nog wel de eerstkomende jaren. Wellicht wel altijd.

De oude schutting staat ook nog helemaal. Wat mij logisch lijkt is dat ze maandag eerst ervoor gaan zorgen dat er stroom aangelegd gaat worden en dat de buitenkraan bevestigd gaat worden. Waarschijnlijk gaan ze daarna de nieuwe schuttingen plaatsen en het zand storten. En ik vermoed dat de dag dan al wel weer voorbij is. Maar wie weet als het snel gaan, beginnen ze zelfs al met tegelen. Hoewel ik daar niet op durf te rekenen. Maar hopen kan natuurlijk wel altijd 😉

Al met al is het al een heel ander gezicht als ik nu mijn tuin in kijk. Je ziet nu echt heel goed het formaat van de tuin. Het lijkt toch echt weer een stuk breder dan eerst. Gewoon omdat het nu leeg is. De diepte vind ik nog steeds niet mega diep, omdat ik voorheen een diepere tuin gehad heb toen ik nog thuis woonde. Maar als nog is dit een heel nette tuin, zeker voor een stadswoning. Daar krijg je nou eenmaal minder tuin voor je geld dan in een dorp. Het is heerlijk om nu met een goed gevoel het weekend in te gaan, hopelijk blijft het vanaf maandag als ze verder gaan aan de tuin een beetje droog tijdens de werkuren. Gewoon omdat het werk altijd sneller gaat als het droog is. Fijn weekend allemaal!

Leestip: Plotseling verkocht!

Was het droog toen jouw tuin groots werd aangepakt? Of had je vertraging door slecht weer? Of juist wel slecht weer, maar had dat verder geen gevolgen?

Tuinrenovatie is gestart