Tuinstoelen of toch niet?

Tuinstoelen of toch niet?

23 augustus 2021 6 Door Marìs

Vandaag lezen jullie in mijn artikel ‘Tuinstoelen of toch niet?’ of het mij gelukt is om passende tuinstoelen te scoren, waar ik vorige week voor op pad ging.

Tuinstoelen of toch niet

Tuinstoelen of toch niet?

Tuinstoelen of toch niet? 10 augustus was ik met mijn moeder en oma een dagje op pad en hadden we hele leuke tuinstoeltjes gezien die perfect in mijn tuinstijl passen. En ze zaten ook nog eens erg lekker. Omdat ik gezien had dat de tuincentra nu uitverkoop hebben, wilde ik terug, om de stoeltjes te kopen én wat plantenbakken te kopen die ik gezien had. Want ik had nu besloten hoeveel bakken ik wilde en welke bakken dat moesten worden.

Leestip: 2 jaar beleggen en 1 jaar intensief investeren!

Maar het is compleet anders gelopen dan verwacht. Een deel van de bakken die ik graag wilde hebben, bleek van slechte kwaliteit te zijn, want was in de winkel deels al kapot (een riet achtige look was het). Dat werd hem dus al niet.

Dan de andere plantenbakken die ik gezien had, ik had een ander formaat in mijn hoofd, namelijk de grootste die er was, maar dat bleek niet leuk te matchen met de kleinste maat, en zelfs niet met de middelste maat. Dat stond raar als je het naast elkaar zette. Daarentegen was de middelste maat met de kleinste maat wél een hele leuke match, dus ook die aanschaf werd goedkoper. De middelste maat had ik graag 2x willen hebben, maar helaas, er was er nog maar 1. Maar beter iets als niets!

En de stoeltjes…?

Dan de stoeltjes, weg! Ze waren zo perfect, dus ik was enorm teleurgesteld dat ze er niet meer waren. Voor een tuintafel hadden we nog niet gekeken, dus keken we wat er nog stond aan tuintafels, ook dat was allemaal in de sale, dus ook de laatste paar exemplaren, want ze maken alweer plaats voor de kerstspullen.

Toen zag ik uiteindelijk een héle mooie tafel (die dus ook een perfecte match zou zijn geweest met de stoeltjes die ik gezien had), maar deze tafel was in de uitverkoop mét hele slappe stoeltjes die ik niet wilde. Maar die tafel was echt perfect. Dus hebben we een medewerker aangesproken om te vragen of de tafel ook los verkocht kon worden. Die dacht van niet, want meestal mag het niet, maar ging het vragen. Uiteindelijk mocht het wel! Dus ik helemaal blij. Geen stoeltjes, maar toch alvast een tafel, zo fijn! Voor de stoeltjes ging er nog 300 euro af, dus uiteindelijk had ik voor 699,- euro een hele goede kwaliteit tafel van Hartman. Deze wordt binnenkort bezorgd.

Leestip: Kopen of sparen!

Wordt vervolgd…

Maar het verhaal was nog niet ten einde. Want toen ik die nacht wakker lag na een wc-bezoek, besloot ik online te gaan zoeken naar de stoeltjes. Gelukkig had ik de eerste keer een foto gemaakt van het stoeltje én het labeltje wat eraan hing met de naam erop. En ja hoor! Online vond ik ze! Een webshop die ook een winkel heeft waar ze nog minstens 100 stoeltjes op voorraad hebben, perfect! En dat nog voor dezelfde prijs ook, want zij hebben pas vanaf oktober uitverkoop.

Na een tegenvaller gehad te hebben, omdat een van de buren ineens op het laatst niet meer mee wil betalen aan de nieuwe schutting, moet ik even afwachten of ik de stoeltjes nu als nog kan bestellen. Ik heb aan mijn oma en tante alvast een bijdrage gevraagd voor de tuin/ stoeltjes (nog voordat ik wist dat die ene winkel ze niet meer had) als verjaardagcadeau (want oktober komt al snel dichterbij!). Er komt een bijdrage aan, dus ik moet even afwachten of dat genoeg is om ze als nog te kunnen kopen. Ook mijn moeder doet voor mijn verjaardag een bijdrage voor de stoeltjes. Dus ik zal vast wel een eind op weg komen.

Stukje bij beetje heb ik al steeds meer compleet voor mijn mooie nieuwe tuin en ik verheug mij nu al énorm op het eindresultaat. Uiteraard komt dat (na mijn vakantie, want er worden 2 bakken pas na mijn vakantie geleverd), op mijn blog te staan. Er zal zowel een before als een after foto op komen te staan. Dat is leuk voor een compleet overzicht. Ik verheug mij denk ik het allermeeste op de grote palmboom, om te zien hoe het eruit ziet als die op zijn plekje staat.

Leestip: Op deze manier kun je makkelijk online extra geld verdienen!

Hoe denk jij over before en after foto’s in het algemeen? Ik vind dat zelf altijd erg leuk om te zien!

Tuinstoelen of toch niet