Tussendoel voor de buffer is behaald!

Tussendoel voor de buffer is behaald!

25 april 2021 6 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie wat leuks; mijn tussendoel voor de buffer is behaald! Ik noem het een tussendoel, omdat ik eigenlijk eerder een ander doelbedrag ingesteld had voor dit jaar en dit later aanpaste.

Tussendoel voor de buffer is behaald

Tussendoel voor de buffer is behaald!

Vandaag heb ik een leuk nieuwtje; mijn tussendoel voor de buffer is behaald! Eind vorig jaar stelde ik een mooi doel in voor mijn buffer, namelijk 2000 euro euro behalen dit jaar op mijn bufferrekening. Maar inmiddels is dit doel aangepast.

Leestip: 2000 euro buffer sparen!

Omdat er nog zó ontzettend veel kosten aan komen, en dan met name voor de tuin die ik in september ga laten renoveren, heb ik het doel aangepast. Ik zette het bedrag voor het tussendoel op 1500 euro en dat doel is behaald met het salaris van april! Voor dit jaar ben ik dus wel klaar wat betreft grote bedragen voor deze spaarrekening sparen.

Wel blijf ik maandelijks 10 euro sparen voor de bufferrekening, omdat ik niet wil dat het sparen voor dit doel helemaal stopgezet gaat worden. Het blijft natuurlijk een doel om minimaal 2000 euro op deze rekening te hebben staan en later dat doel weer op te hogen naar een ander bedrag. Maar dit jaar blijft het 10 euro per maand. Voor januari kijk ik dan weer verder wat ik ga doen.

Voor de tuin staat er nog niet mega veel geld gereserveerd, dus moet ik even speedsparen, zoals ik dat noem. Even al het andere opzij zetten en mega snel zoveel mogelijk geld sparen voor dat doel. Met wel in het oog houden waarvoor ik dit jaar eventueel nog meer geld nodig heb. Want dat moet wel gewoon kunnen. Zo zet ik bijvoorbeeld volgende maand een klein bedrag weg voor de Landal vakantie van komende herfst die eraan komt. Want het is wel zo leuk als ik ook kan trakteren op de boodschappen, het ontbijt, de lunch of het avondeten.

Vakantiegeld komt eraan!

Uiteraard is het volgende maand weer tijd om het vakantiegeld te ontvangen, dus dat is wel toepasselijk. Ik denk ook dat ik dan de aankopen-rekening nog wat ga ophogen, want er moeten nog aankopen voor het huis gedaan worden. Dit is wel pas volgend jaar van toepassing, maar omdat ik dan niet meer het hele jaar bij de post werk, wordt maandelijks sparen iets lastiger, als in; een lager bedrag. Daarom zal ik komende maand deze spaarrekening iets gaan aanvullen. Dat scheelt alweer een beetje! En wellicht spaar ik hiervoor dan ook een klein bedrag per maand. Maar dan wil ik eerst even afwachten hoe lekker het sparen voor de tuin gaat. Vanaf oktober kan ik dan weer een klein maandbedrag erin gooien voor de aankopen rekening.

Leestip: Wat doe ik nu met mijn buffer?!

Heb jij wel eens een tussendoel ingesteld voor een spaarrekening, omdat je andere kosten na het ontvangen van offertes toch wel erg hoog uitvielen?

Tussendoel voor de buffer is behaald