Uit de min

6 december 2019 6 Door Marìs

Uit de min! Ineens was ik vandaag uit de min op mijn betaalrekening, verrassing! En o zo fijn!

Uit de min!

Uit de min! Een hele tijd stond ik ruim 300 euro in de min nadat ik mijn salaris gehad had, en er moesten nog een paar rekeningen af. Dus dat bedrag zou nog wat hoger worden. Dat wist ik, want niet alles gaat natuurlijk direct van mijn rekening af wanneer mijn salaris gestort is. So far so good.

Leestip: Zo spaar ik een buffer van 2500 euro!

Vanmorgen zat ik nog aan een collega te vertellen dat ik een smaaktest gedaan had waar ik 40 euro voor zou krijgen én dat ik een uitbetaling aangevraagd had bij mijn favoriete kliksite, dus dat er ook nog 325 euro daarvan naar mij onderweg was. Waarop zij ook zei; lekker!
En toen ik vanmiddag op mijn rekening keek stond ik ineens ruim 55 euro in de groene cijfers! Weg minstand, voor nu dan. Wat een heerlijk gevoel is dat, ik keek er wel even raar van op, maar was natuurlijk ook blij verrast, want ik had het geld pas volgende week verwacht.

Momenteel zijn er nog 2 uitbetalingen naar mij onderweg, bij elkaar opgeteld is dat nog 15 euro. Ook moeten er nog 2 betalingen vanaf van in totaal 64,05 euro. Dus nu zou ik het extra leuk vinden als dat geld er begin volgende week op staat, want die 2 betalingen gaan er pas rond 11 december vanaf. Dus dat zou betekenen dat ik dan lekker in de plus blijf staan!

Die 325 euro van de favoriete kliksite moet natuurlijk wel nog overgemaakt worden naar de vakantie rekening, want daar was dat geld voor bedoeld. Maar dat doe ik dan pas als mijn salaris gestort is, zodat ik tijdelijk niet rood sta en dus ook vanaf vandaag geen extra rente meer daarvoor hoef te betalen. Wel moet er nog rente betaald worden voor 3 & 4 december, maar dat zal dan slechts een paar cent zijn. Dat halen ze pas begin januari van mijn rekening af. Maar van een paar cent lig ik niet wakker.

Wel geeft het een heerlijk gevoel dat ik er dus met mijn december salaris gewoon in zijn geheel vanaf ben en de roodstand weer helemaal kan opheffen. Die zet ik dan mooi meteen weer helemaal uit zodat het niet meer mogelijk is. Want prettig vind ik het nog steeds niet, maar voor nu ben ik weer lekker uit de min en scheelt het mij weer een paar weken rente betalen! Heerlijk! Leuk Sinterklaascadeau 😉

Leestip: Mijn spaardoelen voor 2020!

Hebben jullie aan Sinterklaas gedaan, of net als ik ook niet?