Uitbetaling gehaald?

Uitbetaling gehaald? Het was even heel erg spannend tegen het einde van de maand oktober; zou ik mijn uitbetaling grens wel gaan halen, of nét niet? Vandaag vertel ik jullie of het gelukt is of niet!

Uitbetaling gehaald?

Uitbetaling gehaald? Het was even heel spannend tegen het eind van de maand oktober. Zou ik mijn uitbetaling grens van 70 euro bij Google Adsense wel gaan halen of nét niet? Ik vond het zo spannend dat ik meerdere keren per dag elke keer in de app aan het kijken was hoe ver ik al was. En elke keer een bedrag in mijn hoofd nam wat ik die dag wilde behalen. Want voor mijn gevoel liep ik dan namelijk goed op schema en bleef het haalbaar om de uitbetaling grens te halen in oktober.

Leestip: Minstand hoe sta ik ervoor?!

Waarom wilde ik nou zo graag die grens in oktober behalen? Omdat ik mijn uitbetaling dan in november zou ontvangen! En waarom maakt dat ene maandje dan zoveel verschil voor mij? Normaal gesproken doet het dat ook niet, maar deze keer wel. Eind november moet de klusser namelijk terugbetaald worden. 1500 euro krijgt hij nog, een fors bedrag, maar wel afgesproken en geen uitstel mogelijk, want hij heeft het geld weer nodig. Het was namelijk bedoeld om daar in december leuke dingen van te doen met zijn gezin. En alleen maar uitgeleend omdat mijn moeder hem persoonlijk kent en dus in goed vertrouwen gedaan. Super tof. Dus móéten wij voor elkaar krijgen dat hij het gehele bedrag eind november terug krijgt.

Mijn moeder haar salarisverhoging viel tegen. Ook kreeg zij een eenmalige uitkering, maar deze 2 bij elkaar in totaal waren helaas minder geld dan wat zij verwacht had. Omdat zij iets niet goed begrepen had, kwam zij achter na het te hebben nagevraagd.
Dus kreeg ik 60 euro van haar om de klusser terug te betalen. Van boodschappengeld legde zij daar nog eens 10 euro bij. 70 euro dus van haar kant. In oktober spaarde ik al 630 euro weg van mijn salaris. Bij elkaar ligt er nu dus 700 euro.

Het restantbedrag komt dus in zijn geheel ook voor mijn rekening terecht. Nog 800 euro. Dan is het gehaald en qua salaris wordt dit kantje boord. Het ligt er helemaal aan of ik deze week nog wat extra tijd kan scoren of niet. Daarom zou het heel fijn zijn als ik nog minimaal 70 euro blog-geld uitbetaald krijg in november! Want dat helpt mij gewoon weer een stukje verder en wie weet kan ik dan zelfs nog een paar tientjes op mijn betaalrekening laten staan om de minstand omlaag te brengen. Want ja, die is er ook nog.

Of het gelukt is? Ja! Gelukkig is het op de valreep gelukt om de grens te halen. Ik was dan ook oprecht heel erg opgelucht, nu weet ik bijna zeker dat dit gewoon helemaal goed gaat komen! Ik bracht mijn minstand begin deze week alvast terug naar 500 euro. Dus nu kan ik nog maximaal 500 euro rood staan. Alvast een stap in de goede richting! De volgende stap is om hem in december helemaal op te heffen nadat mijn salaris gestort is! En dan weer werken aan het opnieuw opbouwen van een buffer! Hopelijk kan ik dan eind deze maand nog even wat extra geld verdienen met bloggen en begin volgend jaar dat geld dan gebruiken om mijn buffer weer een kleine boost te geven!

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2019!

Wat doe jij normaal gesproken met je blog-uitbetalingen? Of wat zóú je ermee doen als je een blog had waarmee je soms wat geld verdiende?

 

7 thoughts on “Uitbetaling gehaald?”

 1. Poeh… wel mooi en meeslepend geschreven met gelukkig een goede afloop. Ik lees vaker je blog en moet zeggen dat ik je enthousiasme en doorzettingsvermogen bewonder. Ik krijg al stress van het lezen van die situaties en dat is nog niet eens live. Hopelijk ben je in staat om die minstand achter je te laten en op te gaan bouwen…

  1. Bedankt, wat leuk om te lezen! Ik moet wel zeggen dat deze pechsituaties mij ook wel echt flink wat stress bezorgd hebben. Maar gelukkig ben ik dan nog wel in staat om er nuchter naar te kijken hoe ik zo snel mogelijk weer uit die situatie kan komen. Inmiddels ben ik alweer een klein stukje omhoog geklommen en naar verwachting kan ik het van mijn december salaris helemaal oplossen! Daarna is het dan idd weer zsm opbouwen!

 2. Misschien is het handig om het stukje over de bijdrage van je moeder nog eens te lezen, zoals het er nu staat komt het niet erg aardig over. Zeker omdat je moeder financieel zo veel goeds voor je doet. Je bedoelt het vast niet zo.

  1. Fijn om te lezen dat je al weet dat het niet zo bedoeld is. Ik zie oprecht niet in hoe dat stuk onaardig over zou kunnen komen. Maar ik ben dan ook vrij nuchter. Het is gewoon een opsomming van feiten 🙂

 3. Succes met het bedrag bij elkaar krijgen!
  Ik vroeg me af of je ook gehoord hebt van de Japanse spaarmethode Kakeibo? Misschien kan je daar een artikel over maken? 🙂

  1. Dankje! Ik heb er wel van gehoord, maar me er nooit in verdiept wat het precies inhoudt. Maar ik zal er eens in duiken, er valt vast wel iets over te schrijven. Thanks voor je idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *