Uitgaven aan de tuin tot nu toe

Uitgaven aan de tuin tot nu toe

13 augustus 2021 8 Door Marìs

Ik deel vandaag met jullie mijn uitgaven aan de tuin tot nu toe. Want ik deed op diverse momenten al wat aankopen voor mijn tuinrenovatie. Hiermee ben ik nog niet klaar.

Uitgaven aan de tuin tot nu toe

Mijn uitgaven aan de tuin tot nu toe wil ik vandaag met jullie delen. Want zo langzaam aan komt de dag dat ze beginnen met mijn tuinrenovatie steeds dichterbij. En dat betekent dat ik dingen die ik meteen wil hebben nu toch écht moet gaan kopen, anders wordt het een erg kale tuin 😉

Leestip: Palmbomen kopen!

Daarom begon ik vorige week met het bezoeken van diverse tuincentra én een palmbomen verkoper die de lastig verkrijgbare palmboomsoort die ik graag wilde hebben verkoopt. Op dit moment heb ik 7 planten/ bomen gekocht/ besteld, waarvan ik de helft nog bezorgd krijg. Ook heb ik al een parasol met voet en hoes uitgekozen, ook deze worden later thuisbezorgd. De tuinslang met ophangsysteem moet nog gekocht worden.

Ook heb ik de grote bloembakken voor de achtertuin al zo goed als allemaal uitgekozen, het zijn er 3. Maar voor 1 twijfel ik nog over de maten, dus daar heb ik nu per email even naar geïnformeerd, zodat ik wel meteen de goede maat bestel. Er stonden namelijk wel maten vermeld, maar dat waren de buitenmaten. Terwijl 1 pot naar de grond toe schuin afloopt. Dus onderaan is hij niet zo breed als bovenaan. Daarom wil ik nog de doorsnede weten van de binnenkant onderin de bak. Zo weet ik of mijn palmboom erin past, of dat ik toch de iets lagere bak moet bestellen. Want de palmboom komt in een hele grote ronde bak te staan in het midden van de tuin.

De kosten

Tevens heb ik ook al een leuke waterval besteld voor in de tuin. Wat nu nog moet gebeuren is dus een keuze maken van de bakken, nog meer planten bestellen, zodat alle baken mooi gevuld komen te staan. En gewone stoeltjes en ligstoelen bestellen. Want ik heb nu geleende stoeltjes van mijn moeder in de tuin staan. Ook prima, maar op zich wil zij ze ook wel weer terug hebben, dus is het fijn als ik zelf meteen mijn eigen tuinstoeltjes heb. Toen we met mijn oma in het tuincentrum waren, zag ik al stoeltjes die erg lekker zaten, dus die gaan het worden.

Tot nu toe heb ik in totaal (excl. dus de bakken die ik al wel uitgekozen heb, maar nog niet besteld) 1247,08 euro uitgegeven voor de tuin. Daar komt binnenkort nog wel meer bij wanneer ik de bakken besteld heb en de tuinslang koop. Ook wil ik nog wat meer planten kopen, zodat het in elk geval in de grote losse bakken al een beetje vol komt te staan. Dan begint het écht ergens op de lijken.

Leestip: Aankopen bij 2e tuincentrum!

Heb jij alles in 1x gekocht, of heb je ook stukje bij beetje je tuinspullen gekocht/ gekregen toen je voor het eerst een eigen tuin kreeg?