Uitgaven tijdens de tweede excursie

Uitgaven tijdens de tweede excursie

8 november 2023 0 Door Marìs

Vandaag lezen jullie over mijn uitgaven tijdens de tweede excursie. Want tijdens de tweede excursie gingen we weer heel wat anders doen. Daar horen ook heel andere uitgaven bij.

Uitgaven tijdens de tweede excursie

Uitgaven tijdens de tweede excursie

In dit artikel deel ik de uitgaven tijdens de tweede excursie. Deze excursie was een dagje naar Las Palmas. We bezochten tijdens de excursie de oude wijk Vegueta en gingen shoppen in CC Alisios. Zelf voegden wij hier nog Playa de las Canteras aan toe. Dit strand bezochten we tussendoor in onze vrije tijd met een taxi, zodat we weer op tijd terug waren op de plek waar we op de bus moesten stappen.

Leestip: Ons dagbudget!

Uitgaven tijdens de tweede excursie

We begonnen weer met een pickup bij een hotel vlakbij ons verblijf. Vanaf daar gingen we nog wat mensen oppikken en gingen we door naar Las Palmas. We begonnen in de wijk Vegueta. De oudste wijk van Las Palmas. Hier staat de Santa Ana kathedraal, maar ook Casa de Colón; het huis van Columbus. Ook zagen we hier nog een leuk souvenirwinkeltje waar we binnen gekeken hebben. Zelf kocht ik hier een leuke brillenkoker waar mijn zonnebril in past a 5 euro.

Uitgaven tijdens de tweede excursie

Daarna zijn we dus zelf met een taxi naar Las Canteras gegaan. De taxi heen kostte 8 euro. Daar op het strand hebben we natuurlijk foto’s gemaakt, want wat een mooi uitzicht heb je daar!
Ook zijn we er even lekker blijven zitten, maar helaas was het al snel weer tijd om naar Vegueta terug te gaan. Iets verderop dan waar we afgezet waren namen we weer een taxi terug naar wijk Vegueta, dit kostte ons 10 euro, al waar we nog even bij de Canarische markt naar binnen gingen.

Op de Canarische markt, dit was trouwens een overdekt gebouw, kochten we beiden een flesje water en een lunch voor in totaal 5,45 euro. Deze lunch kochten we bij een bakkertje waar je heerlijke verse dingen kon eten. Zo had ik een croissantje met room ertussen en we namen een hele lekkere Canarische cake met suiker erop mee. Deze namen we weer mee de bus in, want er was geen tijd meer om het eerst op te eten.

Uitgaven tijdens de tweede excursie

Eenmaal terug in de bus gingen we naar een punt waar we mooi uitzicht hadden over een deel van Las Palmas. Zelf hou ik heel erg van mooie uitzichtpunten, dus het was leuk om hier ook even wat foto’s te kunnen maken. Dit was een korte stop van 5 minuten.

Na deze stop reden we weer verder Las Palmas in, naar CC Alisios, een redelijk groot winkelcentrum al waar we iets langer dan 2 uur de tijd hadden om te shoppen. Daar aangekomen gingen we eerst op een van de bankjes zitten om onze lunch op te eten. En dat ging er snel in, want het was beiden echt heerlijk! Daarna hebben we lekker geshopt. Zo kocht ik 2 kleine waxinelicht houdertjes met een hele leuke tropische opdruk. En ook een hele mooie tropische puzzel van 500 stukjes. Dit kostte mij in totaal 11,95 euro. Zelf hou ik er erg van om mijn waxinelicht houders af te kunnen wisselen zodat ik niet het hele jaar door tegen dezelfde houders aan hoef te kijken, dan vind ik ze al snel saai worden. Dus dit is een leuke aanvulling!

Tot slot waren we zo vroeg terug dat ik nog even naar mijn vriendinnen kon in ons verblijf en daar hebben we nog wat kleins gegeten en diverse drankjes genomen voor in totaal 16 euro. Daar zat trouwens ook een flinke fooi bij. Over fooi gesproken! Ook de buschauffeur en de TUI reisleider kregen natuurlijk weer een fooi. Dit was in totaal 7 euro.

De totale uitgaven van deze dag waren 63,40 euro. Best goedkoop voor een dagje excursie! Verder hebben we geen excursies gedaan. Wel zijn we zelf nog een keer op pad geweest naar El bufadero de la Garita. En oh wat is dat mooi! Daar zal ik apart nog wel een artikel over schrijven. Daarnaast zijn we ook nog een dagje de bergen in geweest met oud-collega’s van mij die ook op het eiland waren en een auto gehuurd hadden. Deze dag heeft ons niks gekost, want ze wilden geen geld hebben. Eigenlijk waren wij van plan geweest om de lunch te betalen, maar de man in ons gezelschap was ons te snel af. Daarom hadden wij die dag geen uitgaven.

Leestip: Uitgaven tijdens de 1e excursie!

Wij hebben ons prima vermaakt tijdens deze excursie, vooral ook omdat we van een vriendin van mij de tip hadden gekregen om naar Las Canteras te gaan. Ze zei; Vegueta daar is niet zoveel aan. Behalve als je in de avond uit wilt gaan.

Uitgaven tijdens de tweede excursie