Uitgaven tijdens eerste excursie

Uitgaven tijdens eerste excursie

7 november 2023 2 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie de; uitgaven tijdens eerste excursie. Want tijdens onze vakantie hadden we vooraf 2 excursies gereserveerd. De eerste was met de boot naar Puerto de Mogán.

Uitgaven tijdens eerste excursie

Uitgaven tijdens eerste excursie

Vandaag deel ik met jullie de; uitgaven tijdens eerste excursie. Deze dag hadden we onze eerste excursie. Dit bestond uit; worden opgepikt bij een hotel vlakbij ons verblijf. Vanaf daar reden we met de bus naar Puerto Rico, waar de haven van het zuiden van Gran Canaria is. Vanaf Puerto Rico gingen we met de boot naar Puerto de Mogán. Een mooie reis met mooie uitzichten. Het was leuk om in Mogán per boot te arriveren. Zelf waren we er al diverse keren geweest, maar nog nooit per boot gearriveerd.

Leestip: Gran Canaria 2024 is geboekt!

Eenmaal in Mogán hadden we een paar uurtjes vrije tijd, maar ook niet heel lang helaas. Daarom hebben we de markt grotendeels overgeslagen, want diezelfde kraampjes zouden we ook in Playa del Inglés zelf wel weer zien de volgende dag. Wel hebben we voornamelijk de plaatselijke winkels bekeken en natuurlijk in het mooie dorpje zelf diverse foto’s gemaakt. Het is daar zo mooi kleurrijk!

Tijdens de excursie werd er geopperd; je kunt kunt naar de markt gaan, Mogán zelf bekijken én lunchen. Uhm nee, veel te weinig tijd voor!! Wij hebben deels de markt gehad, lunch gekocht bij een plaatselijk supermarktje die vers belegde broodjes verkocht (errug lekker!!), dat meegenomen voor op de boot terug en tot slot dus ook wat plaatselijke winkels bekeken, en even snel wat foto’s gemaakt, maar we hebben niks helemaal kunnen afronden omdat we gewoon veel te weinig tijd hadden. Echt zo zonde. Ik had juist begrepen dat we tijdens deze excursie veel tijd zouden hebben in Mogán zelf, maar dat viel dus tegen. Een volgende keer nemen we gewoon lekker de lokale bus naar Mogán.

De kosten van deze dag

Ondanks dat was het wel een hele leuke dag en ervaring en heb ik toch best veel leuke dingen gekocht! Tijdens deze dag gaven we ook diverse keren fooi, bijvoorbeeld voor de schoonmaakster in ons hotel, aan de mensen van de boot, aan de buschauffeur en aan de gids van onze excursie. In totaal was dat 15 euro.
Voor onze lunch; 1 kaal vers broodje, 1 belegd broodje en 2x water betaalden we 6,75 euro. Echt een prima bedrag voor een lunch. Verder kocht ik een waaier, diverse kledingstukken, Aloe Vera zeep, een waxinelichthouder, een bordje waarop 2 waxinelichtjes kunnen staan en ovenwanten met Canarische opdruk. En een kurken portemonnee. Dat kostte in totaal; 121,09 euro.

Alle kosten van deze dag bij elkaar opgeteld kwam dat dus neer op; 142,84 euro. Hier zitten de kosten van de excursie zelf niet bij in, omdat we deze thuis al betaald hebben. De excursie was namelijk van tevoren online gereserveerd via TUI.

Leestip: Spaarplan oktober 2023!

Zijn jullie weleens in Puerto de Mogán op Gran Canaria geweest? Wat vonden jullie van dit vissersdorpje?

Uitgaven tijdens eerste excursie