Uitgaven tijdens onze bosdag

Uitgaven tijdens onze bosdag

17 augustus 2022 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie de uitgaven tijdens onze bosdag. Zo noem ik het maar even, want eens per jaar op de verjaardag van mijn opa, ondernemen we met zijn vieren iets.

Uitgaven tijdens onze bosdag

Uitgaven tijdens onze bosdag

Vandaag deel ik met jullie de uitgaven tijdens onze bosdag. Dit jaar was het een van die enorm hete dagen. Maar het restaurant was al gereserveerd, dus uit eten zouden we in elk geval gaan. Maar wat doe je overdag op zo’n dag dat er een hitte protocol geldt?

Leestip: Je kunt je geld maar 1x uitgeven!

Zowel mijn moeder als ik vonden het veel te heet om wat dan ook te ondernemen, maar wij zijn slechts de helft van 4 personen. We doen dit voornamelijk voor mijn oma. Zij vindt het fijn om die dag met zijn vieren samen te zijn, begrijpelijk ook. En uiteindelijk is het ook altijd wel gezellig. We doen niet jaarlijks hetzelfde, maar eigenlijk een beetje afhankelijk van wat het weer doet bedenken we iets.

Dit jaar had mijn tante bedacht dat we wel richting de Veluwe konden gaan; Ermelo/ Putten en daar konden gaan wandelen, bijvoorbeeld op de hei. Maar toen zij dit bedacht, had ze er niet op gelet wat voor weer het zou gaan worden. Ook reserveerde zij alvast het restaurant (Boshuis Drie).

Kletsen en wandelen?

Omdat het uiteindelijk dus zo idioot heet was, hebben we eerst gewoon bij mijn tante thuis gewoon gezellig met elkaar zitten kletsen. We zijn niet heel vaak samen met zijn vieren, dus er valt dan altijd wel wat te vertellen. Is het niet door de een, dan wel door de ander. Zelf was ik erg blij dat we zo lang bleven zitten kletsen, want voor zowel mijn moeder als voor mij hoefde het niet zo nodig allemaal in die hitte. Het liefst was ik gewoon voor de ventilator blijven zitten de hele dag, gewoon omdat ik niet goed tegen die vieze Nederlandse hitte kan.

Uiteindelijk stelde mijn tante voor om in het bos te gaan wandelen, omdat het daar altijd een paar graden koeler is, omdat je dan lekker in de schaduw loopt. Omdat ze eerst nog naar de schaapskooi wilden, zijn we beiden met apart vervoer gegaan, want daar vonden wij het te warm voor. Zo reden zij vooruit en wij alvast naar het Boshuis. Bij Boshuis Drie kun je namelijk heerlijk in het bos wandelen, maar wij zaten lekker buiten op een bankje te wachten tot mijn tante en oma eraan kwamen. Af en toe kwam er zelfs een heerlijk windje opzetten en dan was het best te doen buiten.

Uitgaven

Toen zij aan kwamen zijn we een krap uurtje gaan wandelen in het bos en dat was ok. Het was in elk geval minder zwaar dan ik verwacht had in die hitte, dus daar was ik blij om. Ook had ik meer dan genoeg water bij me, dus af en toe kon ik mooi even stil staan om goed te drinken. Normaal ben ik gek op wandelen, maar op deze dag vond ik het daar gewoon echt te warm voor. Uiteindelijk was dit net een mooi stukje wandelen en konden we rechtstreeks door het boshuis in. Daar aten wij met 4 personen voor 117,05 euro. Dit is de prijs exclusief het drinken, want die prijzen kan ik niet terugvinden op de website. Toen er afgerekend werd stond ik daar niet bij, dus daarom kan ik exacte prijs niet benoemen.

Voor dit bedrag hadden we driemaal een voorgerecht en een gratis mandje broodjes met kruidenboter, 4 maal een kipsaté als hoofdgerecht en tot slot allemaal nog ijs toe. Ik vond dit een heel net bedrag. Het hoofdgerecht was een goed gevuld bord en het smaakte mij prima. Naast de kosten in het restaurant gaven we verder niks uit. Deze kosten betaalden we geen van allen zelf, op deze dag betaald mijn oma altijd.

Leestip: Sparen? Top! Maar ontzeg jezelf niet alle leuke dingen!

Ben jij wel eens wezen wandelen in het bos bij Drie? Het is een erg mooie omgeving!

Uitgaven tijdens onze bosdag