Vakantie boodschappen

Vakantie boodschappen

12 oktober 2020 10 Door Marìs

We doen meestal ook vakantie boodschappen, wanneer we op vakantie gaan. Voornamelijk natuurlijk wanneer we naar een huisje of naar de camping gaan. Waar doe jij die?

Vakantie boodschappen

Vakantie boodschappen

Wanneer we op vakantie gaan doen we vakantie boodschappen, tenminste, dat is vaak zo. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Wanneer je naar een hotel gaat zul je dit al minder snel doen. Behalve als je ons bent, en op Gran Canaria zit 😉

Leestip: Heb jij een vakantiebudget?

Dit jaar voor ons dus helaas geen Gran Canaria, maar een vakantiehuisje. Vroeger toen ik klein was gingen wij elk jaar een weekje naar een park toe. Samen met een vakantievriendinnetje en haar ouders hadden wij dan een huisje naast elkaar. Een huisje per gezin. Niet geschakeld. Zo had ik altijd iemand om mee te spelen. Ik heb haar ook ontmoet op vakantie, in een vakantiehuisje. Het klikte zo goed tussen ons en ook tussen onze ouders, dat er besloten werd om het jaarlijks te herhalen. Ik heb daarom ook nog steeds mooie en leuke herinneringen aan bungalowparken en de vakanties.

Omdat mijn eigenlijke vakantie niet door ging dit jaar, maar ik toch heel graag even er tussenuit wilde, besloten we om weer naar een bungalowpark te gaan. Een midweekje. Want die parken zijn duur en omdat het een extra uitgave was (want de vakantie van dit jaar is omgeboekt naar volgend jaar terwijl we normaal volgend jaar niet op vakantie zouden zijn gegaan), besloot ik tot een midweek.

Op zo’n park heb je boodschappen nodig! Wanneer je gaat kamperen natuurlijk ook, maar zelf doe ik dat nooit. Dit noem ik de vakantie boodschappen. Maar nu ben ik heel benieuwd wat velen van jullie op zo’n moment doen. Haal je die boodschappen dan op het park, in een supermarkt in de plaats waar je naartoe gaat, of gewoon thuis van tevoren, zodat je op je vakantie geen tijd hoeft te verspillen?

Ik ben dus van dat laatste team. Team; geen tijd verspillen op je vakantie! Dus lekker van tevoren thuis boodschappen halen, hup de auto in en daar aangekomen alleen nog maar hoeven uitpakken en hop je vakantie is begonnen. Heerlijk!

Parkshops duurder?

Zelf heb ik het idee dat de parkshops altijd duurder zijn dan gewone supermarkten, net zoals de stationswinkels vaak ook duurder zijn. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik er helemaal niks koop. Ik vind het altijd wel leuk om dan even in een parkshop rond te kijken om te zien wat ze allemaal hebben en daar dan bijvoorbeeld een zak chips uit te kiezen die lekker is, of iets anders lekkers.

Wanneer wij naar Gran Canaria gaan doen wij ook altijd boodschappen in een hele grote goedkopere supermarkt die we in Nederland niet kennen (HiperDino). Hier halen wij vaak wat lekkere dingen en wat beleg voor wanneer we op onze kamer willen lunchen, dit omdat wij altijd half pension hebben en dus zelf voor onze lunch zorgen. Ook nemen we dan altijd wat drinken mee, want er is een koelkastje op de kamer daar.

Waarom zou je met geld gaan smijten voor een drankje in je hotel als je het ook gewoon veel goedkoper in de supermarkt kunt kopen?
Een drankje beneden in het hotel doen, doen we vaak eind van de middag wel, of als we daar lunchen. Ook bij het avondeten een drankje betalen is geen probleem.

Leestip: Hoe beviel mijn vakantie kasboek? (2018)!

Welk team ben jij? Parkshop, supermarkt ter plaatse, of supermarkt thuis? En waarom?

Vakantie boodschappen