Vakantie- en belastinggeld 2020

Vakantie- en belastinggeld 2020

22 mei 2020 11 Door Marìs

Vakantie- en belastinggeld 2020. Ook dit jaar ontving ik weer vakantiegeld en een belastingteruggave. Dus ik ben happy! Want van (veel) extra geld word ik altijd blij. Wie niet!

Vakantie- en belastinggeld 2020

Vakantie- en belastinggeld 2020

Vakantie- en belastinggeld 2020. De maand mei was de maand van het extra geld ontvangen. Zoals veel mensen word ik daar altijd erg blij van, want het waren leuke bedragen. En extra geld is natuurlijk sowieso altijd welkom.

Leestip: Auto spaarpotje!

Eind april kreeg ik al de brief van de belastingdienst dat de definitieve teruggave 395 euro was en binnen een week op mijn rekening zou staan. Meteen in de eerste week van mei werd dat geld ook inderdaad al gestort. Dus dat was echt lekker snel dit jaar! Ik had ver van tevoren al besloten dat dat bedrag naar mijn bufferrekening zou gaan. Zodra dat geld dus ook gestort was heb ik dat direct naar mijn buffer spaarrekening overgemaakt. Daardoor kwam ik uit op 915 euro, een mooi bedrag. Maar uiteraard wel van plan om dat bedrag nog verder te laten groeien.

Vandaag werd mijn salaris inclusief vakantiegeld gestort. Dat was stiekem een kleine tegenvaller. Want ik had al zo’n 740 euro op mijn salarisstrook staan en daar kwam het geld van de maand mei zelf ook nog bij. Uiteindelijk kwam het dus uit op 820 euro. Ik hoopte op 800 dus was blij. Totdat ik zag dat ze het vakantiegeld zoals altijd bij ‘bijzonder tarief’ hadden staan, maar dat daar ineens zo’n 35% aan loonheffing vanaf gegaan was! Eerder was dit nooit het geval bij mijn bedrijf. Of het moet zo zijn geweest dat ik onder een bepaald bedrag zat en dat er daarom nooit loonheffing vanaf gegaan is, maar dit viel dus even goed tegen.

Vakantiegeld

Uiteindelijk hield ik netto maar 534,73 van mijn vakantiegeld over. Voorgaande jaren werkte ik minder en was mijn vakantiegeld hoger. Omdat er niks afgehaald werd. Nu miste ik dus ruim 300 euro. Uiteindelijk krijg ik dat volgend jaar wel weer terug, maar ik had het liever nu gehad. Ik had erop gerekend dat ik van mijn vakantiegeld 650 euro weg kon zetten op de vakantierekening. Uiteindelijk heb ik dit ook wel gewoon gedaan, maar het restant ging dus van mijn overuren. Dus in feite niks aan de hand, al blijft het jammer dat je niet krijgt waar je op rekent.

Al met al dus heel blij met alle extra bedragen! Volgende maand komen er hopelijk weer 2 extra geldbedragen aan. Allereerst een eenmalige extra uitkering van mijn werk (die kwam vorige keer neer op zo’n 34 euro). En hopelijk haal ik in mei genoeg saldo in mijn blog account om uitbetaald te worden. Er moet dan nog wel veel actie ondernomen worden, maar het is absoluut haalbaar als ik zie hoe begin van deze maand verlopen is. Dus ik heb goede hoop dat dit doel gewoon behaald kan gaan worden!

Leestip: Hoeveel buffer hou jij aan?

Wat hebben jullie dit jaar gedaan met het belasting- en vakantiegeld?

Vakantie- en belastinggeld 2020