Vakantie is aangepast

Vakantie is aangepast

14 juni 2023 4 Door Marìs

Onze vakantie is aangepast, door onszelf wel te verstaan. Puur omdat we er geen goed gevoel bij hadden wat betreft onze vertrekdag.

Vakantie is aangepast

Vakantie is aangepast

Onze vakantie is aangepast, door ons, en ik zal precies vertellen waarom en hoe dat gekomen is. Ook vertel ik jullie natuurlijk meer over de bijbehorende kosten hiervan. De periode waarin we gaan is wel gelijk gebleven, we gaan nog steeds komende herfst op vakantie naar mijn Canarische vriendinnen.

Leestip: Reken nooit op geld dat je (nog) niet hebt!

Dit is eigenlijk onze vakantie zoals we die in 2020 gepland hadden. Deze is steeds doorgeschoven vanwege de welbekende reden waar iedereen last van had. En ook nog door onszelf, omdat er toen nog teveel beperkingen golden op onze bestemming. Nu alles weer op een normale manier kan, gaan wij heel graag weer naar mijn vriendinnen toe! Want het is inmiddels alweer 5 jaar geleden dat ik ze voor het laatst gezien heb. Veel te lang dus!!

Toen wij onze vakantie de laatste keer doorschoven naar 2023, waren de vluchttijden nog niet bekend. Maar zodra de periode die wij wilden online stond, boekten we de vakantie om naar 2023. Toen later de vluchttijd bekend was, bleek dat deze pas om half 3 in de middag zou zijn. Aangezien het 4,5 uur vliegen is, kom je dan pas aan met het avondeten. Hele eerste dag weg. Doodzonde! Toen ik onze vlucht recent op wilde zoeken bij Transavia, want ja daar vliegen we mee, dat zit in ons pakket, leek deze niet te bestaan. Op de site van Transavia stond wel weer onze oude vroege ochtendvlucht die we normaal altijd hadden. Beetje raar. Want in de app van de reismaatschappij stond echt de tijd van half 3 in de middag.

Daardoor kreeg ik een beetje een onbehagelijk gevoel van; er klopt iets niet. En daarbij vind ik het zonde om pas laat in de middag te vliegen en in de avond pas aan te komen. Dan is 1 van mijn 2 vriendinnen al naar huis. De andere werkt wel in de avond, dus die kon ik wel gelijk begroeten om die tijd, maar eentje dus niet. En dat vond ik niet leuk. Dan miste ik al gelijk 1 dag met haar. Dus gebeld naar onze reismaatschappij met de vraag; wil je ons omboeken naar die vroege vlucht? Kon niet, die hadden ze niet ingekocht.

Hij kon wel vertellen dat er een aantekening bij de vlucht stond (wat hij raar vond) dat de vlucht waarschijnlijk gewijzigd zou worden. Dus de tijd kon veranderen, maar hij kon ook geschrapt worden! Omdat er die dag helemaal geen andere vluchten gaan die zij ingekocht hebben, konden wij dus even niks. Wat de wijziging van onze vlucht zou inhouden, hadden zij ook nog niet doorgekregen en hoorden we in elk geval 2 weken voor vertrek. Inmiddels was het al zo laat dat ik weg moest naar mijn zanggroep, dus de meneer bedankt voor de info en opgehangen.

De volgende dag..

Zat het zowel mijn moeder als mij totaal niet lekker wat we te horen hadden gekregen, dus keken we naar wat onze mogelijkheden waren. Op de site ging je van 22 naar 29 dagen. Dus maar eens kijken wat het kost als we een week langer zouden gaan, en hoe laat we dan zouden vliegen. Hey! Onze huidige vertrekdatum is uit de lijst gehaald, die is niet meer te boeken! Raar!!
Stel we gaan een week langer en vertrekken dus een week eerder, dan zit je vast aan diezelfde middagvlucht en zijn er ook geen andere tijden beschikbaar. Shit, je kunt ook niet zeggen ik boek 1 of 2 dagen langer, want het is 22 of 29 dagen…

Toch maar eens kijken wat de vluchten 1 dag eerder en 2 dagen eerder doen. Hmm… 1 dag eerder is vertrekken vanaf Rotterdam met een ochtendvlucht. Of 2 dagen eerder vertrekken is vanaf Amsterdam met ochtendvlucht! Toch maar weer bellen dan! En vragen of we 24 dagen kunnen en dan dus 2 dagen eerder vertrekken, zodat onze terugvlucht op dezelfde datum blijft (die datum moet namelijk vast blijven staan ivm met mijn verjaardag en de verjaardag van mijn moeders vriend die 3 dagen na mij jarig is, dan wil zij weer terug zijn).

Yes het kan!!! Telefonisch was 24 dagen wel gewoon mogelijk! Zo fijn!!! Wij helemaal blij en opgelucht. Het kost natuurlijk wel iets meer geld, maar dat komt neer op zo’n 116 euro per dag extra. Inclusief je halfpension. Dus dat is gewoon netjes! In totaal kost de reis nu (per persoon) 236,76 euro extra. Dus we zijn nu beiden helemaal opgelucht en ik ben helemaal blij omdat ik wel gewoon gelijk mijn vriendinnen allebei kan begroeten en plat knuffelen. Tuurlijk had ik aan die ene kunnen vragen; wacht op mij. Maar na een lange werkdag (zij begint vroeg in de ochtend) zou ik dat toch niet zo snel doen. Hun werk is al zwaar genoeg. Dan is het ook fijn als ze gewoon bij haar gezin kan zijn na zo’n dag.

Wel heb ik het natuurlijk al meteen laten weten dat ik 2 dagen vroeger kom en hoe dat zo ineens komt. En ik kreeg meteen van beiden al een enthousiaste reactie terug. 5 jaar wachten duurt ook zo lang! Ik heb al zo vaak gezegd; ik zou willen dat ik niet zo lang zou hoeven wachten, dat het sneller gaat. En hey kijk wat ik gekregen heb! Natuurlijk wel door het zelf te regelen, maar toch. En dat alleen allemaal omdat je een middagvlucht ziet staan en gaat bellen. Dus dat is de reden dat onze vakantie is aangepast.

Leestip: Hoe kun je stress verminderen?!

Heb jij weleens een onbestemd gevoel gehad bij een vakantie die je geboekt had, omdat er iets raars was en hem daardoor gewijzigd?

Vakantie is aangepast