Vakantie uitgaven

Vakantie uitgaven

19 oktober 2020 12 Door Marìs

Vandaag deel ik mijn vakantie uitgaven met jullie. Nu moet ik erbij vermelden dat dit de gezamenlijke uitgaven waren. Want ik heb persoonlijk verder niks gekocht (wel soms eten betaald met geld wat ik mee had).

Vakantie uitgaven

Vakantie uitgaven

Dus bij deze kunnen jullie mijn vakantie uitgaven van afgelopen midweek weg bekijken. Wij waren met zijn 3en weg; ik, mijn moeder en mijn oma. En we hebben afwisselend betaald. Boodschappen hadden wij vooraf van thuis al meegenomen, dus we hadden verder weinig nodig. Wel haalden wij elke dag eten in de avond en lekkere broodjes voor de lunch. Beleg e.d. hadden wij dus al bij ons.

Leestip: Omgeboekt!

Op dag 2 gaven wij het meeste uit voor de lunch, want we kochten wat kleine dingetjes in de Parkshop zoals waxinelichtjes, omdat er kaarsenhoudertjes stonden. Lucifers lagen al in het huisje, dus konden we ze branden. Dat was wel gezellig! Verder vind het dat wij het voor 3 personen echt netjes gedaan hebben qua uitgaven.

Op dag 1 bestelden wij allemaal een heel menu bij de snackbar op het park. Ik bestelde een wienerschnitzel en mijn moeder en oma beiden een kippendij saté menu. Dit kostte ons in totaal 37,50 euro.

Pannenkoek in een pizzadoos

Op dag 2 kochten wij dus onze lunch en wat losse dingen bij de Parkshop en dat kostte ons 14,18 euro. Wat mij nog mee viel. Wij hadden er bijvoorbeeld ook verse jus bij. En de prijzen van de Parkshop waren helemaal niet zo gek veel duurder dan de supermarkt. Maar redelijk gelijkwaardig. In de avond hebben wij ervoor gekozen om pannenkoeken af te halen bij een pannenkoekenrestaurant in het dorpje Holten.

Dit verpakten zij netjes in de zilverfolie én dat ging in een pizzadoos (en ja de pannenkoek werd plat verpakt, niet dubbel geklapt of niks). En dat bleef zeker met gemak 25 minuten warm. Ideaal! Mijn oma wilde een pannenkoek naturel, mijn moeder had en eentje met appel en kaneel en ik had er eentje met spinazie, brie en kaas. Totale kosten van het avondeten: 37 euro. Mijn pannenkoek was de duurste, maar zó lekker! De zalm had ik weggelaten, want dat lust ik niet. Maar eigenlijk hoorde dat er ook op.

Een midweek gaat zo snel voorbij

Dan gaan we naar dag 3, waarop we weer broodjes kochten voor de lunch met sap erbij, deze keer waren we in totaal 10,52 euro kwijt. Qua avondeten bestelden we deze keer iets van de brasserie. We kozen er allemaal voor om iets te kiezen uit het kindermenu en dingen te combineren. Zo had mijn oma een biefstukje, mijn moeder zalm en deelden zij poffertjes. Ik had zelf ook poffertjes, maar daarnaast ook penne bolognese. Mijn moeder en ik kozen beiden tiramisu als nagerecht en mijn oma hoefde geen nagerecht. In totaal kostte dit 38,50 euro.

Dag 4 dan, deze was heel goedkoop, omdat er de vorige dag soep gekocht was, wat werd gegeten bij de lunch, maar ik hoefde niet en koos voor broodjes. Mijn moeder en oma kozen beiden nog 1 broodje erbij. Daardoor kostte het die dag 5,91 euro. Omdat het onze laatste avond was, keken wij wat we nog graag wilden eten. We kozen deze keer wederom voor de snackbar op het park. We deelden een portie bitterballen, mijn oma nam er patat bij en een salade. Mijn moeder nam een bamischijf en patat. En ik koos voor een cheeseburger en patat. Qua patat bestelden we 2 kinderpatat die we met zijn 3en deelden, omdat het anders gewoon teveel was. En eten weggooien vinden wij zonde. Dit kostte in totaal 18,05 euro.

Nog 1 keer om het (niet) af te leren!

Tot slot kochten we op de laatste dag nog een keer broodjes bij de Parkshop om het (niet) af te leren en dat thuis als lunch te kunnen nemen. En dat kostte ons 7,68 euro. Dit aten wij thuis bij mijn oma op.

Wij hebben genoten van steeds die heerlijke verse broodjes. Op vakantie mag je jezelf best eens extra trakteren vinden wij alle 3. Het was ideaal om beleg en dat soort dingen al gewoon van thuis mee te nemen, daar heb je met gemak genoeg aan voor een midweekje. Qua ontbijt hadden wij beschuit en crackers (en ik mijn maaltijdshake).

Alles bij elkaar opgeteld was dit 169,34 euro. Zelf vond ik dit erg netjes. Juist omdat wij onszelf wel echt trakteerden. We hebben alle 3 van de vakantie genoten en vonden het zeker voor herhaling vatbaar.

Leestip: Zegelboekje bijna vol!

Trakteren jullie jezelf ook met het eten als je op vakantie gaat? Of doe je dan even goed nog zuinig aan? Wij laten dat echt een beetje los en genieten even extra, zonder te overdrijven.

Vakantie uitgaven