Vakantiegeld van 2021

Vakantiegeld van 2021

21 mei 2021 3 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie het bedrag van mijn vakantiegeld van 2021. Want dat is inmiddels bekend. Natuurlijk vertel ik jullie ook wat ik ermee doe dit jaar. En dat is veel!

Vakantiegeld van 2021

Vakantiegeld van 2021

Mijn vakantiegeld van 2021 is bekend. Ik kan van tevoren nooit precies uitrekenen hoeveel ik dit jaar weer ga krijgen, omdat ik elke maand een ander bedrag bijgeschreven krijg. Mijn inkomsten verschillen elke maand weer en daarom het maandbedrag voor mijn vakantiegeld ook.

Leestip: Wat ik gedaan heb met mijn belasting- en vakantiegeld 2018!

Zo kon ik dus in april wel zien hoeveel er in totaal klaar stond, bruto, maar natuurlijk wist ik nog niet hoeveel er in mei nog bijgeschreven zou worden. Want het geld van mij wat ze bijschrijven betalen ze dus ook direct uit. In mei sta ik dus weer op 0. In juni begin ik dan weer met opbouwen voor het volgende jaar.

Vorig jaar werd er ineens veel geld ingehouden waardoor ik negatief verrast werd door het bedrag wat ik ontving. Dit jaar heb ik hier wél rekening mee gehouden en een grove berekening gemaakt van wat ik netto ongeveer zou kunnen gaan ontvangen. Maar dit kan vele tientjes afwijken, dus daar heb ik nooit zoveel aan. Ik wil het dan graag op de euro af weten. Want pas dan kan ik precies kijken waar ik het aan ga besteden!

Inmiddels kon ik mijn loonstrook downloaden, waarop het bedrag van dit jaar vermeld staat. In 2021 is het nettobedrag: 492,21 euro. Er ging in totaal 237,20 euro van het brutobedrag naar de belastingdienst (loonheffing). Ik ben erg blij met mijn vakantiegeld, deze keer doe ik er meerdere dingen mee. Voornamelijk werk ik een klein lijstje af met dingen die ik nog wilde doen/ kopen/ betalen/ terugzetten.

Daarom wordt de 492,21 euro verdeeld over de volgende doelen;

  • Buffer een beetje aanvullen
  • Beleggen
  • Verbouwing (geld voor de tuin)
  • Cadeau oma
  • Aankopen rekening afronden
  • Bol punt com aankopen
  • Aankopen Body Shop
  • Restant wat ik van mezelf geleend had voor de keuken terugzetten
  • Extra aflossen

Uitleg over de bestemmingen

Buffer een beetje aanvullen, dat is echt heel weinig, namelijk maar 5 euro. Mijn nieuwe maandbedrag is namelijk 10 euro. En het kwam zo uit dat ik 5 euro van mijn vakantiegeld ervoor gebruik. Hetzelfde verhaal is het een klein beetje met beleggen. Hiervan wilde ik namelijk mijn vrije ruimte aanvullen tot een bedrag waarvan ik precies 1 dividend ETF kan kopen. Anders staat dat geld de rest van het jaar niks te doen in mijn vrije ruimte en dat vind ik zonde!

Ook gaat er nog wat geld van het vakantiegeld af omdat ik samen met mijn moeder plantjes kocht voor mijn oma. Het bedrag deelden wij door 2en. De aankopen rekening is er ook zo eentje die ik wilde afronden tot een ronder bedrag. Er stond namelijk maar 610 euro op. En die 10 euro stoorde mij, dus daar heb ik 650 van gemaakt!

Verder wilde ik ook nog wat aankopen doen, deels voor het huis (bol punt com) en deels ook niet (Body shop). Dus naar dat doel gingen ook nog wat tientjes van mijn vakantiegeld. Uiteraard wilde ik deze maand ook het laatste beetje geleende geld (van mezelf) voor de keuken terugzetten. Dus ook dat heb ik gedaan. Zo is er nu niks meer van mezelf geleend en is echt al mijn verbouw geld voor de tuin.

Omdat ik altijd de bedragen van mijn inkomsten afrond op ronde bedragen, ging er ook nog 3 cent van het vakantiegeld naar de ‘extra aflossen’ rekening toe. En tot slot natuurlijk het geld voor de tuin! Want nadat ik dit allemaal deed bleef er nog een bedrag van 180 euro over van mijn vakantiegeld. Dit ging dus uiteraard naar de verbouwing spaarrekening voor de tuin!

Leestip: Vakantie- en belastinggeld 2020!

Wat heb jij dit jaar (2021) met je vakantiegeld gedaan?

Vakantiegeld van 2021