Veel en hard werken levert geld op

16 november 2019 3 Door Marìs

Veel en hard werken levert geld op. Naar mijn mening zit er verschil tussen veel en hard werken. En mensen halen dit nogal eens door elkaar. Ik lees vaak genoeg; ik werk hard, terwijl mensen bedoelen dat ze veel uren werken.

Veel en hard werken levert geld op

Veel en hard werken levert geld op. Veelal levert extra (lang) (door)werken geen extra geld op wanneer je in loondienst werkt. Maar het bestaat wel gewoon. Zelf heb ik een part time contract en wanneer ik meer uren per week werk worden deze gewoon uitbetaald en verdien ik dus meer geld dan wanneer ik mijn contracturen werk.

Leestip: Makkelijk extra geld verdienen!

Meer werken dan je contracturen kán dus wel degelijk extra geld opleveren. Sommige mensen zeggen dat dit geen extra geld oplevert. En dat je alleen extra geld kunt verdienen als zzp’er wanneer je meer uren draait. Het gaat natuurlijk lang niet voor iedereen op, maar voor mij levert extra uren werken dus wel extra geld op. Wel kun je als zzp’er natuurlijk je eigen loon bepalen, dus dat je meer geld kunt verdienen als zzp’er klopt dan wel weer. Mits je je opdrachtgevers weet te overtuigen dat je dat geld ook waard bent natuurlijk.

Niet iedereen die veel (uren) werkt hoeft veel geld te verdienen. Want iedereen zijn uurloon is weer anders. En niet iedereen die 40 uur werkt, werkt hard. Er zijn ook mensen die fulltime ‘werken’, maar die niet veel uitvoeren en daarvan kun je wat mij betreft absoluut níét zeggen dat ze hard werken. Ook al zijn ze 40 uur per week aanwezig op hun werk.

Door het schrijven van dit artikel wil ik maar aantonen dat er veel verschil zit tussen veel werken en hard werken en dat dit absoluut niet hetzelfde is. Als je 16 uur per week werkt kun je ook heel hard werken, gewoon omdat je bijvoorbeeld heel erg je best doet om het werk zo goed (en/ of snel) mogelijk uit te voeren. Dat vind ik persoonlijk ook hard werken. Mensen zeggen bijvoorbeeld over mij wel eens jij werkt niet veel, dus jij werkt niet hard. Maar dat is dus onzin.

Deze dingen zijn niet persé met elkaar verbonden. Zelf ben ik zo iemand die altijd hard werkt. Omdat ik altijd erg mijn best doe om mijn werk zo goed en snel mogelijk uit te voeren. Maar ‘goed’ staat bij mij wel voorop. Kwaliteit is immers meer waard dan kwantiteit. Ook ben ik altijd bereid om extra te werken. Dit komt wel puur en alleen omdat ik dan ook extra geld kan verdienen wat altijd mooi meegenomen is. Want ik zeg wel eerlijk; als ik er geen extra geld mee zou verdienen zou ik het ook niet doen. Dan kan ik mijn tijd wel beter gebruiken om iets te doen waarmee ik wél (extra) geld kan verdienen.

Leestip: Iedereen kan sparen!

Ben jij ook zo iemand die makkelijk die spreekfout maakt door ‘veel’ en ‘hard werken’ door elkaar te halen?